Onze top 10 favoriete winter activiteiten

De kou neemt steeds meer toe, de lichtjes worden opgehangen en de kledinglagen worden dikker; het is alweer de laatste maand van het jaar, namelijk December! 

Heb jij nog inspiratie nodig voor deze frisse wintermaanden? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij hebben namelijk speciaal voor jou onze top 10 favoriete winter activiteiten op een rijtje gezet! Tag ons bij het uitvoeren van een van deze uitjes (of allemaal:) en wie weet, verschijn jij binnenkort op onze socials! 

Onze top 10 favoriete winter activiteiten

1. Kerstmarkt

Ben jij al helemaal klaar voor kerst en kan je niet wachten totdat de kerstdagen beginnen? Kom in de kerstsfeer en bezoek een kerstmarkt! Heb je geen inspiratie? Klik dan hier en lees onze blog over onze favoriete kerstmarkten in Nederland, België en Duitsland!  

1. Kerstmarkt

2. Schaatsen

Ook dit jaar is het Museumplein in Amsterdam weer omgetoverd tot een winters ijsparadijs. Iedereen kan komen schaatsen en genieten van een hapje en een drankje langs de schaatsbaan.  

In december kan je ook de meest originele kerstcadeaus vinden op de wintermarkt bij de ijsbaan. Van kleding tot accessoires, van warme chocomel tot haute-cuisine en van kerstbomen tot kerstkransjes. Struin over de markt en warm jezelf op bij één van de knisperende vuurkorven onder het genot van winterse lekkernijen, zoals bijvoorbeeld een verse warme wafel. Hier beleef je pas het échte wintergevoel! 

2. Schaatsen

3. Indoor ski en snowboarden

Wil jij alvast ervaring opdoen om als snelste van de piste te glijden? Breng dan een bezoekje bij één van de verschillende winterse locaties! 

3 tips van ons:  

3. Indoor ski en snowboarden

4. Winterefteling

In de winter tovert de Efteling om naar een winterparadijs vol warmte en gezelligheid. Tijdens de Winter Efteling pakt het park uit met extra entertainment. Het entertainment verhoogt het wintergevoel, doordat in veel acts de nadruk ligt op sneeuw en kou. Proef de winterse sfeer en stap in je favoriete attracties! 

4. Winterefteling

5. Glowgolfen

Glowgolf is een superleuke activiteit om te ondernemen met je familie, vrienden of voor een bedrijfsuitje. Ga de strijd met elkaar aan op een overdekte glow-in-the-dark-minigolfbaan in een decor dat wordt uitgelicht met black lights. Glowgolf kan het hele jaar door gespeeld worden. In de winter is het comfortabel warm en in de zomer zorgen de airco's voor een COOL rondje golf.

Tip! Trek tijdens het golfen kleding aan met witte accenten of fluorkleuren. Dit maakt de beleving nog groter.

5. Glowgolfen

6. IJskarten

Zoek jij nog een coole activiteit voor een verfrissend dagje uit? Of zoek je nog een origineel uitje voor een dagje weg met vrienden, familie of collega’s? Iets wat nog bijna niemand in je omgeving ooit gedaan heeft? Dan ben je bij IceKart Rucphen aan het juiste adres! 

IJskarten is namelijk een onvergetelijke beleving voor jong en oud! En wist je dat je alleen bij IceKart Rucphen het hele jaar door kunt ijskarten? Dat kan nergens anders in Europa! 

IJskarten (ook wel icekarten of ice karting genoemd) is absoluut een unieke ervaring en een origineel dagje uit. Maar wat is ijskarten eigenlijk?  

Bij IceKart Rucphen kun je karten op ijs. Het race aspect zorgt voor flink wat adrenaline. Veiligheid staat bij ons voorop en we zorgen voor beschermende kart kleding. Onze hal is maar liefst 3.500 m² groot en beschikt over een enorme ijsbaan. Dit spiegelgladde circuit heeft een lengte van ongeveer 300 meter. Zodra je in de speciale elektrische kart met spikebanden stapt, begint het pas echt! 

6. IJskarten

7. IJsbeeldenfestival

Het Nederlands IJsbeelden Festival pakt dit jaar mooier en grootser uit dan ooit. Van zaterdag 17 december 2022 tot en met zondag 5 maart 2023 strijkt de adembenemende wereld van kraakhelder ijs en glinsterende sneeuw neer bij de IJsselhallen in Zwolle. 

De IJsselhallen wordt voor en tijdens de Kerstvakantie omgetoverd tot een Winter Wonderland. De verwarmde hallen worden aangekleed in winterse sferen met aangepaste horeca. Voor de kinderen wordt een speciaal Winter Wonderland KinderPlaza gecreëerd. Een plaza met gratis kermisattracties. Een treintje brengt u na het bezoek aan het Nederlands IJsbeelden Festival gratis naar de binnenstad van Zwolle, slechts 7 minuten lopen verwijderd van de IJsselhallen. 

Combineer je bezoek aan het Nederlands IJsbeelden Festival met een bezoek aan de gezellige Hanzestad Zwolle. Een stad met een rijke geschiedenis, gezellige winkelstraten en met het vermogen om je smaakpapillen maximaal culinair te prikkelen. Zwolle is een stad die uitnodigt om ontdekt te worden. Je bent dus meer dan welkom! 

7. IJsbeeldenfestival

8. Cinema in Concert

Cinema in Concert organiseert film-, muziek- en concert belevenissen waarbij films in zijn geheel op groot scherm worden vertoond, terwijl een symfonieorkest de onvergetelijke muziek ten gehore brengt. Een fantastische belevenis die jou meesleurt in een muzikale reis en wervelende cinema-ervaring. 

Het Noordpool Orkest bestaat volledig uit professionele musici en draait voor geen genre de hand om. Het orkest begeleidde in het verleden al solisten als Douwe Bob, Waylon, Ellen ten Damme en Bert Visscher en stond met Ed Kowalczyk (Live) op het hoofdpodium van Pinkpop en met José James op North Sea Jazz. In het kader van Cinema in Concert heeft het Noordpool Orkest al diverse films van een live soundtrack voorzien, waaronder ‘Love Actually’, kerstklassieker ‘Home Alone’, ‘Harry Potter’ en het iconische gangsterepos ‘The Godfather’.   

8. Cinema in Concert

9. Amsterdam Light Festival

De wereld om ons heen is tijdelijk en kan in één keer heel anders lijken. Laat de kunstwerken je meenemen naar verschillende werelden bij het Amsterdam Light festival. Kijk door het licht en laat je fantasie de vrije loop. Wat zie je? Ga mee op deze reis en ervaar het zelf! 

9. Amsterdam Light Festival

10. Wereldkerstcircus Carre

Het 36ste Wereldkerstcircus kan na de langste pauze ooit na 2 jaar op woensdag 21 december weer zijn première vieren! De kaartverkoop van dit nieuwe spectaculaire wereld programma dat men van 21 december t/m 8 januari kan beleven is gestart! 
 
Het Wereldkerstcircus is met bijna 60.000 bezoekers al jaren het meest bezochte en succesvolste Kerstcircus van Nederland. Met ruim 2 miljoen bezoekers in de afgelopen 36 jaar is het hét Familie Feest van het jaar geworden. Het circus is immers al 250 jaar entertainment voor jong en oud. En de Kerstperiode is natuurlijk de beste tijd om samen met familie en dierbaren te genieten van een wereldprogramma! 

10. Wereldkerstcircus Carre