Onze top 5 favoriete kerstmarkten

De donkere dagen breken weer aan, de lichtjes worden opgehangen en de geur van kerst hangt in de lucht. Samen maken we ons klaar voor de mooiste tijd van het jaar; kerst. Vanaf 10 november zijn de kerstmarkten weer in het land en kunnen we weer struinen langs de kerstkramen met een heerlijke Glühwein in de hand. Heb jij jouw kerstboom al opgezet of (en?) kan jij niet wachten totdat kerst begint? Speciaal voor jou hebben wij onze top vijf favorieten kerstmarkten voor jou op een rijtje gezet! 

1. Kerstmarkt Valkenburg

Van 18 november 2022 tot 8 januari 2023 is het in Valkenburg weer groot feest door de kerstmarkt. Je kan er volop genieten van de lichtjes, de muziek en allemaal lekkernijen die de markt te bieden heeft! De kerstmarkt van Valkenburg is ook geen normale markt. Het is namelijk de oudste, grootste en meest bezochte grot aan de voet van de bekende Cauberg. Mis deze ervaring dus niet! 

2. Kerstmarkt Düsseldorf

Van 17 november tot 30 december 2022 is de kerstmarkt in Düsseldorf! De kerstmarkt in Düsseldorf is het ideale uitstapje voor kerstliefhebbers! Duitsland staat bekend om haar gezellige kerstmarkten. Oordeel zelf en neem deze winter een kijkje in Düsseldorf! 

3. Kerstmarkt Maastricht

Van 1 tot 30 december 2022 is de kerstmarkt er weer in het magische Maastricht! Op verschillende locaties in Maastricht gaat de kerstmarkt dit jaar weer van start. Ieder jaar komen er bijna een miljoen bezoekers naar deze kerstmarkt, (!!) dus een mooie reden om dit met eigen ogen te komen bewonderen.  

Op het Vrijthof staan kraampjes met bijvoorbeeld oliebollen en Glühwein. Ook kan je er leuke cadeautjes kopen voor onder de kerstboom. Tijdens de kerstmarkt kan je schaatsen op een schaatsbaan van maar liefst 1000 m2, is er een reuzenrad van 45 meter hoog en is er ook een draaimolen! 

4. Kerstmarkt Brussel

Van 25 november 2022 tot 1 januari 2023 is de kerstmarkt weer terug in Brussel! Deze kerstmarkt bestaat uit bijna 200 chalets, attracties, een kerstboom en een klank- en lichtshow op de grote markt en verschillende culturele activiteiten. Kom dus gezellig met je familie, partner en/of vrienden de markt verkennen! 

5. Kerstmarkt Keulen

Van 17 november tot 23 december 2022 is de kerstmarkt van Keulen weer in de stad! Op pleinen en in de straten eromheen is er wat te beleven, maar toch is het decor dat de kerstmarkt van Keulen zo bijzonder maakt. Het is iets wat je echt moet beleven! 

Heb jij of ken jij een kerstmarkt die niet in dit rijtje staat, waarvan jij vindt dat deze in dit rijtje past? Meldt dan snel het uitje aan en wie weet staat deze binnenkort op onze site te shinen!