Je eigen Tour de France | 7x de leukste etappes van Nederland

Hallo daar, fietsfanaten en wielerliefhebbers! Terwijl de Tour de France in volle gang is, laten we de Alpen en de Pyreneeën even voor wat ze zijn en duiken we in onze eigen variant: de enige echte Tour de Nederland! We gaan niet klimmen over bergen, maar wel zwoegen tegen de oer-Hollandse wind en genieten van de prachtige landschappen die ons eigen kikkerlandje te bieden heeft. Dus haal je fiets uit het stof en maak je klaar voor een heerlijke fietstocht!

Je eigen Tour de France | 7x de leukste etappes van Nederland

De "Poldersprint" - Amsterdam en omgeving

Start jouw eigen tour op de bruisende grachten van Amsterdam en maak je klaar voor een polderavontuur! Trap langs de oer-Hollandse molens, over dijken en door kleurrijke bloemenvelden. Vergeet niet af en toe te pauzeren voor een typisch Nederlands bakje koffie met een stroopwafel ;).

De "Goudse Goudmijn" - Gouda en omgeving

Wat is er nou beter dan fietsen en kaas? Spring op je fiets naar het pittoreske Gouda. Verken het historische stadscentrum en bewonder de beroemde Goudse kaasmarkt. Maar pas op, je kunt hier gemakkelijk verdwalen in de smalle straatjes, dus zorg ervoor dat je een stukje kaas bij je hebt om de weg terug te vinden!

De "Goudse Goudmijn" - Gouda en omgeving

De "Duinendaver" - Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Genoeg van die platte polders? Maak je geen zorgen, we hebben ook wat heuveltjes voor je! Fiets naar het prachtige Nationaal Park Zuid-Kennemerland, waar je jezelf kunt uitdagen in de duinen. Geniet van het adembenemende uitzicht over de Noordzee. Vergeet niet om onderweg een pitstop te maken bij een gezellig strandpaviljoen voor een verfrissend drankje!

De "Bourgondische Bocht" - Maastricht en omgeving

Als er één ding is waar Limburgers bekend om staan, dan is het wel hun bourgondische levensstijl. Ontdek op je fiets het prachtige Maastricht en de heuvelachtige omgeving. Fiets langs wijngaarden en proef de heerlijke Limburgse vlaai. Al die klimmetjes zijn zeker de moeite waard, de echte Tour de France is er niks bij ;).

De "Bourgondische Bocht" - Maastricht en omgeving

De "Elfstedentocht" - Friesland

Nee, we gaan geen schaatsen onderbinden, maar we gaan wel de wereldberoemde Elfstedentocht verkennen op de fiets! Fiets langs pittoreske dorpjes, historische steden en prachtige meren.Vergeet niet om een lekkere Fryske sûkerbôle (Fries suikerbrood) in je fietstas te stoppen voor de energieboost die je nodig hebt tijdens deze Tour.

De "Windmolenwals" - Kinderdijk en omgeving

Wat is er nu meer Nederlands dan windmolens? Fiets naar het UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk en laat je betoveren door de prachtige molens die langs de rivier staan. Laat de wind je voortstuwen terwijl je langs de molens raast en vergeet niet om een selfie te maken met een molen op de achtergrond (en waarschijnlijk ook een aantal toeristen).

De "Windmolenwals" - Kinderdijk en omgeving

De "Groene Hart Gran Fondo" - Utrechtse Heuvelrug

We sluiten onze eigen Tour de France af met een knaller: de Groene Hart Gran Fondo! Fiets door het schilderachtige landschap van de Utrechtse Heuvelrug, waar je uitgedaagd wordt door heuvels, kronkelige bospaden en schattige dorpjes.

Tour de Holland

Trommel je fietsvrienden op en maak er een onvergetelijke rit van. En geen smoesjes om er onderuit te komen, er zijn tenslotte meer fietsen dan inwoners in dit land! Geniet van deze ‘Tour de Holland’ met de 7 leukste etappes vol Nederlandse charme. Er is genoeg te zien en te beleven dus laat je eens verrassen door je eigen omgeving en kijk er met een andere blik naar.

Ps. Ik zou met 1 etappe tegelijk beginnen! Doe maar normaal, dan doen we al gek genoeg, toch? ;).