Utrechtse Heuvelrug

Zeist

Een dagje Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug staat gelijk aan een dagje genieten. Kom lekker tot rust in de bossen van dit prachtige natuurgebied.

Zeisterbossen
Je rijdt door het hart van de Utrechtse Heuvelrug. In dit nationaal park wisselen heidevelden, open zandvlakten en loof- en naaldbossen elkaar af in een licht glooiend landschap. Het is een heerlijk gebied om eens lekker tot rust te komen en de alledaagse drukte achter je te laten. Je komt onder meer door de oude Zeisterbossen. In tonnen lag hier een tijdlang het losgeld begraven dat was betaald bij de ontvoering van Freddy Heineken.

Den Treek
Net voorbij Austerlitz kun je een uitstapje maken naar de befaamde Pyramide van Austerlitz. Even later rij je langs de Leusderheide naar het oude landgoed Den Treek. Ooit stond hier een boerenhoeve uit 1337. In 1807 werd Huize Den Treek door de nieuwe eigenaar tot een echte buitenplaats verbouwd. De route eindigt midden in de bossen bij Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum, een prachtige locatie waar je comfortabel en in alle rust kunt overnachten.

De Piramide van Austerlitz
Als je bij knooppunt 2 een stukje rechtsaf slaat, kom je al snel bij de Piramide van Austerlitz. Vanaf de top heb je een mooi uitzicht over de prachtige omgeving. Deze in 1804 door het Franse leger gebouwde piramide is een eerbetoon aan Napoléon Bonaparte. Net als de naam van het nabijgelegen dorpje: Austerlitz was namelijk ook een voormalige Tsjechische plaats waar Napoleon in 1805 een belangrijke veldslag won. Wil je nog meer genieten van de Utrechtse bossen? Rij dan ook route 524598.

Adres

Route.nl

Zeist

Uitjes in de buurt

Haarlem
FietstoursFietstours
Leudal
GrathemGrathem
Hoogeloon
BestBest
Mierlo
NuenenNuenen
Sint-Oedenrode
LiempdeLiempde

Reviews van Utrechtse Heuvelrug

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.