Het Unieke Limburg

Maastricht

Vanuit Maastricht maak je een tocht door het Limburgse Heuvelland. Dat wordt genieten van prachtige panorama’s en de unieke Limburgse cultuurhistorie en gastvrijheid!

Sint Gerlach
Amby is een mooie oude wijk van Maastricht. Op het gezellige terras van Hof van Huntjens eet je een lekkere maaltijd, zodat je met voldoende energie de heuvels in rijdt. De Geulhemermolen is een van de vele mooie gebouwen op je route, hij stamt uit 1768. Verderop staat de Sint-Gerlachuskerk, het aanpalende klooster werd in de negentiende eeuw omgebouwd tot kasteel. Kasteel Valkenburg is een prachtige ruïne, je kunt hem beklimmen voor een magnifiek uitzicht.

Maastricht
Aan de Geul kom je langs Kasteel Schaloen: een sprookjesachtig slot. Ook kun je hier een oude molen bewonderen. Door de heuvels is het heerlijk fietsen. Het ene dorpje is nog mooier dan het andere. In Wijlre kom je langs de oude Molen van Otten en een kasteeltje. Via Margraten en Sint Geertruid rij je naar de Maas. Langs de oever rij je Maastricht binnen, je komt o.a. door de bekende wijk Céramique.

Adres

Route.nl

Maastricht

Reviews van Het Unieke Limburg

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.