Goede voornemens

Goede voornemens we kennen ze, we haten ze, we houden van ze en ons eraan houden tja. Dat is nog een dingetje. Vandaag gaan samen eens verder kijken op dit begrip, want laten we eerlijk zijn goede voornemens zijn altijd erg basic, ieder jaar hebben we bijna precies dezelfde en ons eraan houden lukt misschien hoogstens een maandje. We zien het als een formaliteit, maar je kan er ook gewoon het beste uit halen er zijn namelijk genoeg leuke alternatieven.

Goede voornemens

Standaard goede voornemen

Kijkend naar de goede voornemens kunnen we toch allemaal de conclusie trekken dat we sommige eigenlijk ieder jaar wel horen als is het niet bij jezelf, een vriend, collega of familielid. Er zijn gewoon van die standaard voornemens. En je raadt het al, we hebben ze voor je op een rijtje gezet.

 •       Meer sporten
 •       Gezonder eten
 •       Meer tijd voor familie en vrienden
 •       Minder roken/drinken
 •       Geld sparen
 •       Meer schoonmaken
 •       Meer tijd voor jezelf
Ons houden aan deze 7 standaard goede voornemens is soms lastig, want hoe doe je dit op een leuke manier die jou kan motiveren? Eerlijk gezegd is het heel simpel met de juiste houding kom je al een heel eind! Daarnaast zijn er soms superleuke alternatieven die voor jou wel kunnen werken. Soms is het een kwestie iets verder kijken dan je neus lang is.

Standaard goede voornemen

Meer sporten/ bewegen

Bij wie staat dit goede voornemen niet op zijn of haar lijstje? De meeste van ons zullen dit wel als goede voornemen hebben. Na de feestdagen hebben we onze buikjes rond mogen eten en dit willen we er weer allemaal af trainen. Is dit leuk? Heel makkelijk, NEE. Kan het leuker? Absoluut.

Eventjes naar de sportschool of sportclub zit er momenteel eventjes niet in. Dat betekent niet dat we met de pakken neer mogen zitten! Het is misschien ook een beetje te koud aan het worden om buiten te gaan sporten, maar geloof ons ook dit is geen reden om te stoppen met het goede voornemen. We hebben daarom twee verschillende opties voor je:

 • Thuis sporten
 • Lekker gaan wandelen in de natuur

Thuis sporten. Het alternatief die je waarschijnlijk al zag aankomen. Het is niet het allerleukste alternatief op eerste blik, maar het kan zoveel leuker dan jezelf te dwingen die 50 push-ups te doen of die 4 x 20 buikspieroefeningen. Als dit voor jou wel werkt, you go topper! Houd dit vooral vol! Werkt het niet? Dan is het misschien leuk om eens gebruik te maken van online sportscholen en/of yogalessen. Veel sportscholen zijn momenteel dicht maar bieden nog online lessen aan. Neem een kijkje bij de sportscholen in jouw regio en wie weet bieden ze wel te gekke lessen aan!Een andere optie, YouTube! Op YouTube zijn er ook zoveel workoutvideo’s, ook die saaie van 50 push-ups doen maar die bedoelen we niet! Als we het hebben over YouTube en workouts dan hebben wij het in dit geval party workouts. Dit zijn workouts op muziek en een heus feestje! Dus mochten die saaie oefeningen voor jou nou een no-go zijn probeer deze dan eens. Als je gewoon op YouTube ‘party workout’ intypt kom je al een heel eind. Succes en zet hem op!

Wandelen in de natuur, dit is heerlijk om te doen in iedere seizoen. Geniet van de natuur in haar volle glorie en tegelijkertijd ben je ook nog eens gezond bezig! Wandelen is namelijk een manier om rust te pakken en ook nog eens lekker bewegen.
Nederland heeft vele mooie natuurgebieden en wij moedigen je dan ook zeker aan om in 2021 te gaan wandelen op een van deze pracht plekken. Dit is een goede manier om je aan je goede voornemen te houden, coronaproof te blijven en het kost je helemaal niks! Mocht je eventjes niet weten over welke mooie natuurgebieden Nederland beschikt en wat jouw volgende stop wordt, neem dan vooral een kijkje in onze wandelen en fietsen rubriek. Hier hebben we alle natuurgebieden speciaal voor jou op een rijtje gezet!

Meer sporten/ bewegen

Gezonder eten

Ook dit is vast geen vreemd voornemen na de feestdagen. Naast sporten is een gezonde voeding natuurlijk ook heel belangrijk. Het is waarschijnlijk ook een van de makkelijkere voornemens om je aan te houden. Is het soms het leukste voornemen? Nope. We houden natuurlijk allemaal van even snacken tussendoor of zondagen in de weekenden. Gezonder eten betekent alleen niet dat je dit per se hiermee moet stoppen.

Een gezonde voeding is een afwisselende voeding. Dat betekent dat je af en toe heus wel mag snacken of eventjes een glas cola extra mag drinken, alleen alles met mate. Daarnaast is het echt niet zo dat iedere avond maar broccoli hoeft te gaan eten of van die magere salades. No way! Ook van jouw favoriete snacks zijn gezondere alternatieven. Denk hier aan volkoren wafels of bananenpannenkoekjes. Superlekker en ook nog eens gezonder dan onze favoriete snacks. Probeer bijvoorbeeld maar op Google recepten op te zoeken voor gezondere varianten of gewoon simpel nieuwe recepten. Nieuwe recepten leren maken is namelijk ook gewoon hartstikke leuk om te doen en leer jij door het gezonder eten gelijk nieuwe dingen koken. Een win-winsituatie! Dus wees creatief en dan gaat gezonder eten jou zeker lukken.

Gezonder eten

Meer tijd voor familie en vrienden

Dit is een zeer belangrijk goed voornemen, zeker nu in deze gekke coronatijd. Familie en vrienden zijn het allerbelangrijkste. Dit zijn de mensen op wie je altijd kan rekenen en de mensen die je het meest koestert. Tijd maken voor ze is dan ook een absolute prioriteit, zeker ook in 2021.

Met de coronaregels moet het eventjes anders maar dat is geen reden om geen contact meer met elkaar te hebben. Zo mogen er nog steeds drie mensen op bezoek. Dat betekent dat je gewoon gerust kan gaan naar de mensen van wie je houdt als jullie allemaal geen klachten hebben natuurlijk. Daarnaast is het ook gewoon mogelijk om gezellig te videobellen, Whatsappen of normaal te bellen. Dat is ook een prima vorm van communicatie aldus contact. Nog een derde optie, doe een online uitje samen! Er zijn zat activiteiten die je online kan doen met een groep mensen, oftewel familie en vrienden. Denk hier aan pubquizes of escaperooms. Als je nog meer ideetjes wilt voor online uitjes dan raden we je aan een kijkje te nemen in onze rubriek.

Zoals je dus gelezen hebt is er genoeg te doen om meer tijd te maken voor familie en vrienden en is in contact blijven met elkaar eigenlijk supermakkelijk. Geen reden dus om het niet te doen!

Meer tijd voor familie en vrienden

Stoppen met roken/ minder drinken

Ook dit zijn twee welbekende goede voornemens. De ene is net iets moeilijker dan de andere. Het enige wat wij kunnen zeggen is je bent een topper en geef vooral niet op!

Mocht je willen stoppen met roken of jezelf minderen in drinken dan raden wij je vooral aan om direct te beginnen met het goede voornemen na oud-en-nieuw, zorg er daarna voor dat je het doorzet. Daarnaast is het altijd handig om mensen te vragen je verantwoordelijk te houden aan dit goede voornemen. Dit zorgt ervoor dat je eraan herinnerd wordt waarvoor je het doet en dat je niet opgeeft. Ook als je het moeilijk hebt met het voornemen zorg ervoor dat je er met iemand over praat of dat je het niet alleen doet. Samen is het een stuk makkelijker!

Stoppen met roken/ minder drinken

Geld sparen

Shop jij ook te veel online in deze coronatijd of maak je te veel onnodige uitgaven en wil je geld sparen? Dan ben je zeker niet de enige. Vergeet jezelf alleen af en toe niet te verwennen, want ook dat is zeer belangrijk!

Geld sparen kan erg lastig zijn, maar ook dit is een kwestie van aanpakken. Er zijn veel verschillende manieren om geld te besparen en niet elke manier zal voor jou werken. Zorg er dus voor dat je een manier vindt dit bij jou past en niet direct opgeeft wanneer de eerste opties voor jou niet werkt. Maak bijvoorbeeld een eigen budgettering, zet een limiet voor je uitgaven per maand of zet maandelijks een bedrag van vijf of tien euro apart. Dit zijn manieren om geld te besparen en vervolgens kan je het bespaarde geld besteden aan iets wat je graag wilt hebben, iets wat je graag wilt doen of gewoon als een buffertje. Welke reden voor sparen je dan ook mag hebben, je kant het!

Ben jij nou dol op uitjes en probeer je geld te besparen? Neem dan vooral een kijkje in onze voordeeluitjes rubriek. Hier bieden wij verscheidene uitjes aan met leuke kortingen!

Geld sparen

Meer schoonmaken

Nog zo’n fantastisch voornemen. Een voornemen dat waarschijnlijk niet op de lijstjes staat van onze schoonmaakfanaten. Dus voor iedereen onder ons die hier wat minder plezier aan beleeft heeft dit waarschijnlijk wel op zijn of haar goede voornemenlijstje staan.

Schoonmaken is zo’n klusje dat moet maar is heel makkelijk uit te stellen. Het is heel belangrijk voor de hygiëne dus ons eraan houden is ten zeerste aan te raden. Wij hebben een paar kleine tips om het schoonmaken een stukje makkelijker te maken:

 • Zorg ervoor dat je niet alle schoonmaakklusjes op een dag doet, maar gespreid over de hele week. Dit zorgt ervoor dat je niet in een keer al die vervelende klusjes hoeft te doen maar dat je dagelijks maximaal 30 minuutjes of een uurtje kwijt bent aan schoonmaken. Dit zorgt ervoor dat je minder uitstelt en dat je tijd hebt om alle klusjes gewoon te doen.
 • Houd een concert tijdens het schoonmaken. Zet de muziek lekker op maximaal volume en zorg ervoor dat jouw favoriete artiest, afspeellijst of album opstaat. Wees klaar om heerlijk mee te blèren met jouw geliefde muziek. Geloof ons dit maakt schoonmaken gelijk een stuk leuker!
 • Probeer gekke schoonmaak hacks. We beloven niet dat de hacks zullen werken maar het zorgt soms wel voor een komisch beeld. Dit houdt het schoonmaken een beetje luchtig en wie weet ontdek jij wel een nieuwe en fantastische schoonmaak hack die jouw leven een stuk makkelijker maakt!


Meer schoonmaken

Meer tijd voor jezelf

Een heel belangrijk goed voornemen. We hebben nou eenmaal allemaal wel eens me-time nodig. Ook zeker in deze coronatijd nu we allemaal in huis zitten met het hele gezin of op de lip zitten van je partner. Soms is het eventjes goed om jezelf terug te trekken en eventjes de rust en tijd voor jezelf nemen.

Meer tijd voor jezelf nemen is eigenlijk heel makkelijk. Er zijn genoeg leuke dingen die je kan doen om tot jezelf te komen en jezelf even te herpakken om vervolgens weer te kunnen knallen. Wij hebben een paar ideetjes voor je:

 • Leer een nieuwe taal. Dit is een leuke manier om iets nieuws te leren en tegelijkertijd voor jezelf bezig te zijn. Tegenwoordig spreken heel veel mensen meerdere talen dus misschien is het leuk om naast het Nederlands en Engels iets nieuws op te pakken. Probeer bijvoorbeeld andere wereldtalen te leren zoals Spaans, Russisch of Mandarijn.
 •  Ga een boek lezen. Dit is een super manier om heerlijk tot jezelf te komen. Pak een goed boek ga op de bank of in je bed liggen en droom weg in de wonderlijke wereld van boeken. Een boek lezen is dus niet alleen leuk op vakantie!
 • Films en series kijken. Een hele obvious manier om tot jezelf te komen en dat is logisch! Wat is er nou lekkerder dan voor pampus te gaan liggen op de bank en je favoriete film of serie aan te zetten. Wij zeggen gewoon doen, je verdient het! Er zijn zat leuke streamingsdiensten waarop je films en series kunt kijken dus je vervelen is geen opties.
 • Meditatie of yoga. Tegenwoordig is het helemaal in om tot jezelf te komen door middel van meditatie of yoga. Op het internet is er dan ook genoeg over te vinden! Meditatie is een goede optie om tot jezelf te komen door je bewust te worden van je emoties en gedachtes. Een goede manier om jezelf te ontspannen at home dus.

Meer tijd voor jezelf

Wij wensen je enorm veel succes met je goede voornemens dit jaar. Ook al zijn ze misschien altijd niet eventjes leuk, je hebt zojuist gelezen dat ze wel leuker kunnen. Soms ook niet maar dan is het een kwestie van doorzetten. Nogmaals veel succes en 2021 wordt jouw jaar dus enjoy!