Wandelen en Fietsen

Wandelen en Fietsen

Wat is er nou fijner dan een frisse neus halen in deze tijden dat je toch al zo weinig buiten bent. Er zijn in Nederland zo veel mooie wandel en fiets routes waar je waarschijnlijk nog niet van af wist. In deze tekst gaan we wat mooie plekken in Nederland uitlichten die je echt een keer gezien moet hebben. Ga er lekker op uit en zoek de leuke uithoeken op. Neem samen met je familie de natuur in je op, en vindt de avonturier in jezelf. Er is zoveel; waddeneilande, bossen, stranden, natuurgebieden noem maar op.

Mensen vergeten vaak de schoonheid van ons mooie land. Als er wordt gepraat over mooie natuur dan gaat het vaak over de Ardenne of over de grens van Duitsland. Maar dat hoeft echt niet, want op nog geen 15 km van je af bevindt zich waarschijnlijk al een prachtig natuurgebied.

Wandelen en Fietsen

Mooie bossen

Op de Veluwe zijn heel mooie bossen en wandelroutes. Bezoek een van de bossen een keer en ontdek wat Nederland voor schoonheid te bieden heeft. Niet alleen het oosten van Nederland heeft mooie bossen, maar ook Noord-Brabant en Zuid-Holland hebben mooie bossen.

Mooie bossen

Het Nationale park Loonse en Drunense Duinen

Het Nationale park Loonse en Drunense Duinen staan bekend als de Nederlandse Sahara. Het is een van de uitgestrektste zandvlaktes van West-Europa. 30 vierkante kilometer waar het zand kan opstuiven. Dit is een andere ervaring dan een gewone boswandeling.

Het Nationale park Loonse en Drunense Duinen

De Biesbosch

De Biesbosch bijvoorbeeld is zo’n mooi bos met hele leuke routes en dammen waar je zo nu en dan een bever kan tegenkomen. Het bos is een bescherm natuurgebied en is heel erg populair.  'S zomers kun je hier ook heerlijk kanoën. Hier is echt van alles te beleven, gratis en voor niets kun je genieten van de prachtige omgeving. Het ligt heel gunstig gelegen langs de snelweg en je kunt het zo bereiken. Wanneer je hier met de fiets bent, ben je ook zo weer in de buurt van Rotterdam.

De Biesbosch

Wandelen in Nederland

Wandelen is gezond en ook nog heel erg leuk, je ziet zoveel moois. Maak een heerlijke boswandeling of een strandwandeling. In Zeeland heb je heel veel heerlijke routes waar je door bos en over strand loopt. Hier kom je schitterende dingen tegen zoals herten vogels en veel meer. Wanneer je wandelt kun je even alles loslaten en genieten van al het moois wat ons land te bieden heeft. En bovendien is een wandeling maken geheel gratis.

Wandelen in Nederland

Fietsroutes

Naast wandelen telt Nederland ook een heleboel mooie fietsroutes. Deze zijn net als de wandelingen uitgezet door prachtige gebieden. Stippel een leuk fietsplan uit samen met familie of vrienden en ga er samen op uit. Je kunt ook een weekendje weg gaan naar de bossen en daar een fiets huren. Of je kunt je eigen fiets pakken en er een sportief uitje van maken. Wat zeker sportief en ambitieus is, is fietsen op de Afsluitdijk. Vaak heb je dan ook nog wind tegen, maar daar moet je van houden. Fietsen is ook nog eens hartstikke goed voor de buikspieren.

Fietsroutes

Fietsen huren

Tegenwoordig kun je ook vaak fietsen leasen die je overal door een stad kan pakken en gebruiken. Zo kun je dwars door de stad van Amsterdam fietsen zonder dat je je fiets bij je had. Dit kan in elke grote stad in Nederland en is een gemakkelijk manier om van A naar B te komen.

Fietsen huren

Fietsen door Limburg

Wanneer je door Limburg fietst heb je heel even het idee dat je in het buitenland bent geweest. Dit gebied is zo bebost en groen dat je er een echt vakantie gevoel ervaart. Je komt langs vele mooie kastelen en oude gebouwen. Fietsen rondom de Hanzesteden biedt een mooie route door mooie historische plaatsjes als Venlo. Venlo ligt mooi gelegen aan de maas en is zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Heerlijk voor een kopje koffie voor bij het fietsen. Iets zuidelijker heb je Maastricht, deze stad is echt heel uitnodigend en is perfect om een weekendje door te brengen.

Fietsen door Limburg