Veldbezoek

Veenhuizen
Veenhuizen, standplaats Beheerkantoor Friesland (Noordenveld)
Hoofdweg 120
9341 BL Veenhuizen

Kades in het Fochteloërveen zorgen er voor dat regenwater vast wordt gehouden en verdroging van het hoogveen wordt voorkomen. De huidige kades zijn lek en moeten vervangen worden, willen we ook in de toekomst nog van dit prachtige natuurgebied kunnen genieten. Dit betekent dat we de komende jaren met grote machines in het veld bezig zijn om de nieuwe kades aan te leggen. Daarbij houden we zoveel mogelijk rekening met de waardevolle natuur en proberen we zo min mogelijk dieren te verstoren.

Op zaterdag 26 november is er de mogelijkheid om meer te zien en te horen over de werkzaamheden in het Fochteloërveen. Tijdens een veldbezoek vertelt een projectleider je meer over de noodzaak van de maatregelen, de manier waarop de werkzaamheden worden uitgevoerd en de samenwerking met partners. Ook brengen we een bezoek aan een van de kades die momenteel hersteld wordt. 

Ben je benieuwd naar de uitvoering van de maatregelen om de natuur te herstellen en neem je graag een kijkje in het veld?

Geef je op voor het veldbezoek.

We verzamelen bij het beheerkantoor van Natuurmonumenten aan de Hoofdweg 120 in Veenhuizen en gaan vervolgens per eigen fiets naar het gebied. Deelname is gratis.

Praktische informatie

 • Meld je online aan voor 23 november
 • Startpunt is beheerkantoor Natuurmonumenten Hoofdweg 120 Veenhuizen
 • Neem je eigen fiets mee
 • Neem een verrekijker mee
 • Honden mogen helaas niet mee
 • Het veldbezoek duurt ongeveer 2 uur
 • Trek een lange broek en dichte wandelschoenen of laarzen aan.
 • Ben je minder mobiel laat dit even weten door een mail te sturen naar secretariaatfriesland@natuurmonumenten.nl dan kijken we naar een mogelijke oplossing.

Bezoek de website >>

Veldbezoek Natuurherstelwerkzaamheden Fochteloƫrveen

  Reviews van Veldbezoek

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden