Pieterpad

Groesbeek
Route.nl

Groesbeek

De zeventiende etappe van het Pieterpad neemt je vlak langs de Duitse grens mee van Millingen aan de Rijn naar Groesbeek. Je wandelt daarbij door open gebieden vol weilanden en akkers, maar ook over beboste landgoederen en door kleine dorpjes. Tijd om te starten met deze gevarieerde wandeling!


Prachtig groene natuurgebieden
Je begint je wandeling in Millingen aan de Rijn en vanuit hier loop je een open gebied binnen waar je heerlijk tot rust kunt komen. Geniet hier van het uitzicht over de velden terwijl je koers zet naar Leuth en het Duitse Zyfflich. Deze twee dorpjes liggen in De Duffelt, een laaggelegen gebied dat bekendstaat om de boerderijen die hier gebouwd zijn op hoge wierden. Vervolgens wandel je door het natuurgebied van De Duivelsberg en over het Landgoed van Jurgens naar Groesbeek. Deze gebieden bestaan voornamelijk uit weelderige loosbossen en ze maken pas sinds 1949 deel uit van Nederland. Daarvoor waren deze groene gebieden grondgebied van Duitsland.


Pannenkoekenhuis De Duivelsberg
Na zo’n 14 kilometer kun je een pauze inlassen bij pannenkoekenhuis De Duivelsberg. Geniet hier van een drankje en een overheerlijke pannenkoek om een nieuwe energievoorraad aan te leggen voor het laatste gedeelte van de route. Je eindigt je tocht uiteindelijk in Groesbeek. Dit dorp is gelegen op de uitlopers van de Nederrijnse heuvelrug.


Het Pieterpad
Deze route maakt deel uit van het Pieterpad, een wandelpad dat zich uitstrekt van het puntje van Groningen tot in Zuid-Limburg. Op dit pad kun je kennismaken met de verschillende landschappen en de mooie bezienswaardigheden die Nederland rijk is. Je hoeft natuurlijk niet de gehele route te verkennen. Je kunt er ook voor kiezen om één of enkele etappes van het Pieterpad te lopen.


Wil je ook de andere etappes van het Pieterpad lopen? Bekijk hier dan alle etappes.

"

Bezoek de website >>

Route in Gelderland

    Reviews van Pieterpad

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.