Limburgse Maas

Kessel
Route.nl

Kessel

Vanuit het Limburgse Kessel kun je een mooie wandeling langs beide oevers van de Maas maken. In de uiterwaarden geniet je van de rust, de natuur en enkele historische bezienswaardigheden.

Rijkelse Bemden
Vanuit IJssalon Clevers Kessel ga je op pad. Aan de Maasoever is het heerlijk wandelen. Je ziet o.a. de door Pierre Cuypers ontworpen dorpskerk uit 1873. Verderop staat Villa Oeverberg uit 1872. Met een pontje steek je de Maas over. Je komt langs Luisterplek 206 uit de Liberation Route. Ook zie je de Grauwe Beer, een oude korenmolen. De Rijkelse Bemden is een natuurrijke grindplas met een zeer rijke vogelstand.

Weerdbeemden
Met een pontje steek je de Maas over. Vanaf het heuveltje de Musschenberg geniet je van een uniek uitzicht over het Maasdal. Wat een prachtig plekje! Over het voetpad loop je tussen de weilanden verder noordwaarts. Na een tijdje gaat het pad over in een autoluw weggetje. In Kessel zie nog enkele mooie panden. Ook kun je de ruïne van Kasteel Keverberg bezoeken. Je vindt er veel cultuurhistorie, vanaf de top heb je een prachtig uitzicht.

Bezoek de website >>

Route in Limburg

  Reviews van Limburgse Maas

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden