Leur

Etten-Leur
Route.nl

Etten-Leur

Vanuit Leur loop je zo de Brabantse polder in. In het gezellige oude dorpshart zie je nog enkele mooie monumentale panden.

Slechte turf
Vanaf de parkeerplaats loop je al snel de door bomen omzoomde Haansberg in. Een leuk straatje waar je enkele mooie karakteristieke panden ziet. De naam Leur is niet positief: het had vroeger betrekking op slechte turf of slechte grond. Wandelend door het buitengebied zie je hoe een deel van de grond is gecultiveerd tot vruchtbaar landbouwgebied: een mooi uitzicht. En ideaal voor een rustige wandeling om even de spreekwoordelijke accu leeg te maken.

De Lelie
Tussen knooppunt 94 en 95 oogt het landschap wat ongerepter. Je loopt langs natuurgebied Kelsdonk, een voormalige waterbergingsboezem van de nabij gelegen rivier de Mark. Het gebied heeft zijn ruige karakter bewaard, je ziet er bloemrijke graslanden, elzen en wilgen. Aan de Westpolderplas ligt een jachthaven. Je kunt hier een pitstop maken bij De Turfvaart, een gezellig restaurant. Aan de kade van de Leurse Haven passeer je nog De Lelie, een mooie korenmolen uit 1804.

Bezoek de website >>

Route Noord-Brabant

  Reviews van Leur

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden

  Uitjes in de buurt