Duinreservaat

Castricum
Route.nl

Castricum

Het mooie Landgoed Bakkum is het oudste gedeelte van het Noordhollands Duinreservaat: hier is het allemaal begonnen. Pik het mee met een heerlijke lange wandeling door dit reservaat met zijn bijzondere natuur.

Landgoed Bakkum
Langs de rand van Castricum wandel je naar het oude Landgoed Bakkum, waaruit het Noordhollands Duinreservaat is ontstaan. Je ziet er rechte lanen en grove dennen die rond 1860 geplant zijn. In de jaren dertig werd hier een duinmeer aangelegd als werkverschaffingsproject, om zand op te graven voor de aanleg van een viaduct. Het kreeg de toepasselijke naam Meertje van Vogelenzang: er komen tal van vogels voor, zoals de ijsvogel en roerdomp.

Noordhollands Duinreservaat
Aan de Zeeweg kom je even later vlak langs Bezoekerscentrum De Hoep – hier kom je alles te weten over de natuur van het Noordhollands Duinreservaat. De variatie aan planten- en diersoorten is een zeldzaamheid in Europa. Het natuurgebied loopt van Wijk aan Zee tot Bergen, een langgerekte strook van zo’n 20 kilometer met een breedte van 2,5 kilometer.

Bezoek de website >>

Route in Noord-Holland

  Reviews van Duinreservaat

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden