Braakman

Biervliet
Route.nl

Biervliet

Toe aan een dagje uitwaaien, maar wil je ook tegelijkertijd ook wat cultuurhistorie meepakken? Wandel dan deze route door Biervliet en de Braakman in Zeeuws-Vlaanderen.

Schilderachtig Biervliet
De route start bij De Gentsche Poort, een gezellig familiehotel. Geniet hier even van een koffie met iets lekkers, voordat je Biervliet in wandelt. In dit landelijke dorpje staat een aantal fraaie oude panden, zoals het negentiende-eeuwse raadhuis. Ook passeer je een mooie korenmolen uit 1842: De Harmonie. De Hervormde Kerk dateert uit 1659 en bevat nog een aantal zeventiende-eeuwse gebrandschilderde glas-in-loodramen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog stonden deze ramen in de kluis van het stadhuis in Hulst.

De Braakman
Vanuit Biervliet wandel je zo de weidse polder in. Je geniet hier van vergezichten en de wolken die in Zeeland zelden stil staan. Verderop loop je de Braakman binnen, een gevarieerd natuurgebied. Eeuwen lang vormde deze voormalige zeearm een natuurlijke grens tussen het westelijk en oostelijk deel van Zeeuws-Vlaanderen. In 1952 werd de Braakman afgesloten. De loofbossen waar je nu doorheen loopt, zijn daarna geplant. De Braakman is niet alleen mooi, maar ook verfrissend stil!

Bezoek de website >>

Route in Zeeland

    Reviews van Braakman

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.