Maasduinen

Well
Route.nl

Well

Nationaal Park de Maasduinen leent zich bij uitstek voor een wandelingetje. Trek je stevige schoenen aan en kom de charme van dit licht glooiende natuurgebied zelf ervaren.

Nationaal park
Vanuit de Wellsche Hut loop je zo de Maasduinen in. Deze rivierduinen ontstonden aan het eind van de laatste ijstijd, toen Rijn en Maas hier grote hoeveelheden zand en klei achterlieten. In droge periodes blies de westenwind het rivierzand tot stuifduinen op. De duinen zijn nu met bos begroeid om de omliggende akkers en weidegronden tegen stuifzand te beschermen. Ook werden de grove dennen en lariksen gebruikt bij de productie van houten palen in de Zuid-Limburgse mijnen.

Bergerheide
Ook loop je over de Bergerheide. Met een beetje geluk spot je de schaapskudde die de heide begraast. Verderop kom je langs het Reindersmeer. Deze plas is ontstaan door grindwinning. Je kijkt hier mooi uit over het gerimpelde water, terwijl je iets hogerop over het stuifzand loopt. Het is hier heerlijk stil. Ideaal om je hoofd leeg te maken en lekker te ontspannen. Bij de Wellsche Hut geniet je vervolgens van een lekkere maaltijd.

Bezoek de website >>

Route in Limburg

    Reviews van Maasduinen

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.