Jipsingboertange

Vlagtwedde

Deze route leidt je door de omgeving van het kleine, Groningse Jipsingboertange. Het dorpje ligt in een bosrijk gebied dat bij uitstek geschikt is om te voet te ontdekken. Alle ruimte voor rust!

Jipsingboertange
De wandelroute start op de parkeerplaats in Jipsingboertange. Het dorpje Jipsingboertange ligt als een lint in een groene en bosrijke omgeving. De bossen werden hier aangelegd in de jaren dertig toen dit deel van Westerwolde, dat tot dan toe een uitgestrekte heideveld was, werd ontgonnen. Dit gebeurde in het kader van werkverschaffing. De gronden die het minst geschikt waren voor de landbouw, werden gebruikt voor de bosbouw. De naam Jipsingboertange verwijst naar de zandrug in een veengebied waar het dorp is ontstaan.

Even uitrusten
Halverwege de route wandel je langs Restaurant De Ruiten Aa/ De Bronzen Eik. Dit restaurant staat bekend om de seizoens- en streekgebonden gerechten. Rust hier even uit en geniet van een lekkere lunch op het terras of binnen. Daarna kun je vol goede moed weer verder met de route. Je volgt de stroom van de Ruiten Aa richting het noorden en ter hoogte van Jipsinghuizen buig je af naar links om de route te vervolgen.

Westerwolde
Tijdens deze wandeling maak je kennis met Westerwolde. In Westerwolde ontdek je de andere kant van Groningen. Je vind hier kronkelwegen, verre einders in het pittoreske besloten landschap. Vennen, kronkelende beken, heide, bossen en akkers, een heerlijk landschap om al wandelend te verkennen.

Adres

Route.nl

Vlagtwedde

Uitjes in de buurt

Reviews van Jipsingboertange

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.