Boswachterexcursie

Heerlen
Datum: 20-09-2023

Glooiende heuvels vol paarse heide, dromerige vennetjes, mystiek hoogveen: op de Brunssummerheide vind je het allemaal. Maar dat is niet vanzelfsprekend. Om het gebied zo mooi en afwisselend te houden, zijn maatregelen nodig die de Brunssummerheide voor de toekomst versterken. Wil je weten wat we precies doen en waarom? Meld je dan aan voor de Boswachterexcursie 'Beheer Brunssummerheide' op 20 of 27 september. Wacht niet te lang, want het aantal plekken is beperkt. 

Voor nu en later

De Brunssummerheide is een natuurgebied met veel verschillende planten en dieren. Bossen, heide en vennen wisselen elkaar af. Die variatie is een belangrijke waarde van dit gebied. Om de Brunssummerheide afwisselend en toekomstbestendig te houden, vinden vanaf oktober 2023 op verschillende locaties werkzaamheden plaats. Ze maken deel uit van het Programma Natuur en de subsidieregeling Natura 2000-gebieden. Daarmee laten provincie en Rijk kwetsbare natuurgebieden herstellen en versterken.

Boswachter Peter Everts: “We maken een wandeling langs een aantal plaatsen waar werkzaamheden gaan plaatsvinden. Ter plekke lichten we het belang van de maatregelen toe en leggen we uit wat er zo bijzonder is aan dit gebied. Want het is echt een plek om trots op te zijn.”

Tijdens de publieksexcursie nemen we je dus mee door het gebied, langs plekken waar Natuurmonumenten de komende tijd werkzaamheden verricht. We leggen je precies uit wat we gaan doen. Waarom we bomen weghalen en greppels dempen. Waarom we maaien en plaggen. En waarom dat goed is voor de planten en dieren in dit unieke gebied. Voor nu en vooral voor later!

Praktische informatie

  • Deelname is gratis, vooraf aanmelden is verplicht
  • We starten bij het Startpunt, tegenover restaurant Schrieversheide
  • De excursie is een stevige wandeling van ongeveer 4 km (2,5 uur) over onregelmatig terrein
  • De excursie is vooral geschikt voor volwassenen
  • Controleer jezelf op teken na een activiteit in de natuur
  • Trek stevige (dichte) schoenen aan
  • Neem je verrekijker mee
  • Honden mogen mee, mits aangelijnd
  • We sluiten af met koffie of thee en vlaai
Google Maps

Adres

Brunssummerheide, Startpunt
Schaapskooiweg
6414 EL Heerlen

Uitjes in de buurt

Reviews van Boswachterexcursie

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.