Jutterstoer op de solex

Den Hoorn Texel

Jutterstoer op de solex
Een dagje toeren over Texel met de nostalgische Jutterstoer op de solex is de moeite waard voor iedereen! Vanaf de startlocatie helpen onze vriendelijke begeleiders iedereen met het opstarten én de instructie van de solex. Als het solexrijden onder de knie is, gaat u met een routekaart op stap.
Uiteraard kunt u onderweg eventjes een stop maken bij het strand om te kijken of er al wat is aangespoeld vandaag.

De eerste stop van de Jutterstoer
Een stop bij het grootste Juttersmuseum van de wereld kan natuurlijk niet ontbreken op deze toer.
U zult zich verbazen hoeveel spullen en voorwerpen de jutters hebben gevonden in al die jaren. En dan die verhalen…Alle zintuigen worden echt geprikkeld in dit museum.

Lunchen in het dennenbos
Het eiland heeft een groot (dennen) bos wat zich uitstrekt van Den Hoorn helemaal tot De Koog aan de westzijde van Texel. Een mooi gebied om lekker in te snorren, maar ook om te genieten van een heerlijke lunch.
Eet smakelijk!

Over het eiland naar een schapenboerderij
Na de lunch gaan we op bezoek bij Jan Willem Bakker, een schapenboer midden op de Hoge Berg.
Een gebied waar het eiland ooit is ontstaan als gevolg van de IJstijd. Jan Willem verteld echt van alles over zijn schapenboerderij, maar ook de plichten die de overheid tegenwoordig oplegt bij het boeren.
Een interessant ontmoeting!

Na dit bezoek aan de Schapenboerderij stapt u weer op de solex en snort u via een mooie door ons uitgezette tocht richting het Noorden van het eiland waar ook de Vuurtoren zich bevindt. Een prachtige route over het eiland.

Afsluiten met een heerlijk Juttersmaal
In het Noorden leveren we de solexen weer in bij een restaurant waar een heerlijk Juttersmaal op u staat te wachten. Na afloop brengt onze minibus jullie weer terug naar het startpunt.

Google Maps

Adres

Dagje Texel
Pontweg 1
1797SN Den Hoorn Texel

Uitjes in de buurt

Reviews van Jutterstoer op de solex

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.