Veluwsche Stoomtrein Maatschappij

Beekbergen

De VSM rijdt tussen Apeldoorn en Dieren. De VSM beschikt momenteel over 18 stoomlocomotieven, waarvan op twee na allen uit Duitsland afkomstig zijn. De andere twee komen uit Polen. De VSM heeft verder nog 20 diesellocomotieven, een groot aantal historische personenrijtuigen, waaronder enkele Nederlands-historische blokkendozen, en goederenwagens.

Het doel...
De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij, gevestigd in Beekbergen, heeft zich ten doel gesteld een rijdend spoorwegmuseum in werking te houden. In de treinen en op de terreinen van de VSM krijgen de bezoekers een beeld hoe het spoorwegvervoer er in het verleden uit zag.

Het traject
De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij rijdt over een deel van de zogenaamde "Koning Willem III-spoorlijn" welke vanaf Apeldoorn via Beekbergen, Immenbergweg, Loenen en Eerbeek naar Dieren loopt. De lijn is 22 kilometer lang.

Google Maps

Adres

Veluwsche Stoomtrein Maatschappij
Dorpstraat 140
7361 AZ Beekbergen

Uitjes in de buurt

Reviews van Veluwsche Stoomtrein Maatschappij

5 September 2012

Geweldig dagje uit, waarbij je even terug gaat in de tijd. Zeker voor treinliefhebbers is dit een echte aanrader. Ook mooi om de inzet van alle vrijwilligers te zien. Daarnaast zijn ze ook allemaal even vriendelijk. We gaan volgend jaar zeker nog terug!

Henk

22 October 2012

Bezoek meer dan waard! Heel indrukwekkend, vooral de remise.

Anoniem

12 January 2023

Niet aanbevolen en speciaal niet voor rolstoelgebruikers. Mijn vriendin in een rolstoel en ik hadden voor 27/22 vooruit geboekt en vooruitbetaald. We kwamen van ver per OV en wachtten bij station Apeldoorn om aa. boord te gaan maar de rolstoellift bleek kapot. ze hadden ons niet hierover gecontacteerd. De leiding en later de online vertegenwoordiger suggereerden dat ze ook iets zouden. kunnen doen om onze OV kosten te vergoeden, maar dat was maar doen alsof want uiteindelijk kregen we enkel.de tickets van de stoomtrein terug. Daar moesten we ze ook nog aan herinneren want na 16 dagen hadden we eerst nog niets terug.

Peter L

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.