Veenmuseum

Vriezenveen

Het Veenmuseum Vriezenveenseveld is gevestigd aan de Paterswal, een weg tussen Sibculo en Vriezenveen. Vroeger maakte deze weg onderdeel uit van de verbindingsroute tussen het klooster van Sibculo en de stad Almelo. Het waren vooral de paters die van deze weg gebruik maakten. De weg werd gevormd door een soort wal die iets hoger lag dan de omringende moerrassen.

Natuur
Om zoveel mogelijk de cultuur en de resten van het oude landschap te bewaren is het veenmuseum opgericht. Het gebied waarin het museum ligt, kenmerkt zich door agrarische en door aan veen verwante activiteiten. Er heerst dan ook de, in de maatschappij zo vaak ontbeerde, rust waardoor de natuur nog zijn eigen gang kan gaan.

Geschiedenis
Hard werken en armoede kenmerkten de omstandigheden van de veenarbeiders. Met de in het gebied gevestigde landbouwers ging het iets beter, maar welvaart was er toen niet. Van deze aspecten laat het museum het nodige zien. Ook de ontwikkeling van het dorp Vriezenveen tussen het begin van de 14e eeuw en heden wordt belicht.

Google Maps

Adres

Veenmuseum Vriezenveenseveld
Paterswal 11
7671 TB Vriezenveen

Uitjes in de buurt

Amsterdam
Ticket vanaf € 21,00
Heineken ExperienceHeineken Experience
Amsterdam
Ticket vanaf € 65,00
Hortus BotanicusHortus Botanicus
Amstelveen
Bieden vanaf € 1,00
Cobra MuseumCobra Museum
Leeuwarden
VerzetsmuseumVerzetsmuseum
Amsterdam
VerzetsmuseumVerzetsmuseum

Reviews van Veenmuseum

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.