Stripmuseum Groningen

Groningen

Ontmoet je favoriete striphelden in het leukste museum van Nederland. Neem een kijkje bij Ollie B. Bommel bijvoorbeeld of de rumoerige Donald Duck en zijn neefjes Kwik, Kwek en Kwak. En wat dacht je van Suske en Wiske, hun slungelige tante Sidonia en kleerkast Jerommeke. Altijd lachen met deze humoristische helden. Maar het kan ook spannend zijn. Verdiep je maar eens in de strips van Eric de Noorman of Agent 327. Vergeet vooral niet bij Jan, Jans en de kinderen aan te kloppen. Zij ontvangen je graag in hun huiskamer (een caroussel) die tot leven komt. Tijdens de rit vertelt het hilarische gezin over de geschiedenis van de strip in ons land.

Het doolhof
Centraal gelegen in het museum bevindt zich het Doolhof. De collectie rond verschillende beroemde Nederlandse stripfiguren is hier te vinden. Voor zowel kinderen, volwassenen als kenners is een bezoek aan dit labyrinth een belevenis; kinderen kunnen zich vergapen aan bijvoorbeeld leuke tekenfilms, terwijl echte kenners de vele bijzondere originelen naar waarde weten te schatten.

Wereldstrips
Dat strips niet alleen van deze tijd zijn, blijkt uit bijvoorbeeld de prachtige muurtekeningen van de Egyptenaren in hun piramides. En als je nog verder teruggaat in de tijd, zie je bijzondere hiërogliefen. Het Nederlands Stripmuseum Groningen maakt je wegwijs in de ontstaansgeschiedenis van de strip en laat je kennis maken met de stripcultuur van meerdere landen. Van de oertijd tot de dag van vandaag, van eeuwenoude grottekeningen tot de modernste computeranimaties.

Workshop striptekenen
Het meest populaire onderdeel van een bezoek is het bijwonen van de workshop striptekenen. Deze workshops vinden in de schoolvakanties en op aanvraag plaats in het atelier van het museum. Onder begeleiding van ervaren striptekenaars, die je ook regelmatig zelf aan het werk kunt zien in het atelier, leer je hoe je jouw eigen strip kunt maken.

Google Maps

Adres

Het Nederlands Stripmuseum
Westerhaven 71
9718 AC Groningen

Uitjes in de buurt

Reviews van Stripmuseum Groningen

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.