Stedelijk Museum

Vianen

Het museum werpt zich ook op voor lokale en regionale kunstenaars en biedt hen geregeld een platform. Daarbij komt een grote verscheidenheid aan kunst- en cultuurvormen aan bod, zodat een breed publiek kan worden bereikt. Bovendien worden in de bovenzaal - een voormalige 17e eeuwse schuilkerk - regelmatig kleinkunstbijeenkomsten gehouden, veelal gelieerd aan lopende exposities.

Historie van Vianen
Het Stedelijk Museum Vianen heeft niet de beschikking over een eigen collectie. Die is in het bezit van de gemeente. Daarmee is in nauwe samenwerking een semi-permanente tentoonstelling ingericht over de rijke historie van Vianen. In een benedenzaal krijgt de bezoeker op een moderne wijze en in chronologische volgorde een goed beeld van het ontstaan, de opkomst en de ontwikkeling van Vianen.

Educatie
In samenwerking met de basisscholen zijn er regelmatig educatieve projecten, waarbij de leerlingen met speciaal ontwikkelde lespakketten op een speelse manier historisch besef wordt bijgebracht.

Kleinkunst
De bovenzaal (de 17e eeuwse schuilkerk) leent zich uitstekend voor bijeenkomsten. Met enige regelmaat vinden er concerten plaats en zijn er presentaties en lezingen. Deze zaal (voor maximaal 50 personen) is tevens te huur voor andere (bedrijfs)doeleinden.

Museumtuin
In de museumtuin kunt u van het voorjaar tot en met de herfst genieten van exposities van beelden en sculpturen. Dankzij de beschutte ligging wordt deze tuin ook geregeld ingezet bij openingen en partijen.

Museumwinkel
In de museumwinkel kunt u kiezen uit diverse cadeauartikelen; van boeken en brochures over de rijke historie van Vianen tot verzilverde lepeltjes met de afbeelding van de Lekpoort en vingerhoedjes, voorzien van het wapen van Vianen.

Kaartjes met korting voor Stedelijk Museum

Musement
Koop je tickets bij Musement en profiteer van scherpe prijzen en gratis annuleren.
Ticket vanaf € 23,00
Google Maps

Adres

Stedelijk Museum Vianen
Voorstraat 97
4132 AP Vianen

Uitjes in de buurt

Amsterdam
Ticket vanaf € 21,00
Heineken ExperienceHeineken Experience
Amsterdam
Ticket vanaf € 65,00
Hortus BotanicusHortus Botanicus
Amstelveen
Bieden vanaf € 1,00
Cobra MuseumCobra Museum
Leeuwarden
VerzetsmuseumVerzetsmuseum
Amsterdam
VerzetsmuseumVerzetsmuseum

Reviews van Stedelijk Museum

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.