Stedelijk Molenmuseum

Leiden

Vanaf de stelling kijkend ontvouwt zich aan de bezoeker een schitterend panorama over de historische Leidse binnenstad. Het gehele complex, staand op een voormalige stadswal, is ruim 30 meter hoog!

Geschiedenis
Op de voormalige slaap- en opslagzolders zijn nu expositieruimtes waar d.m.v. woord, beeld en geluid informatie wordt gegeven over de geschiedenis en techniek van graan malen en molens in het algemeen, en van 'De Valk' in het bijzonder. Vanaf de vierde verdieping, de stellingzolder, begint de eigenlijke molen. Hier is het originele maalmechanisme te zien, dat ook nog af en toe in bedrijf is.

Collectie
In de loop der jaren is de collectie regelmatig uitgebreid, o.a. met een rosmolen op het buitenterrein en verschillende, meest door schenking verkregen, molenmodellen. De meest recente toevoeging is het maalvaardig maken van de molen, die tot voor kort wel zo veel mogelijk draaide maar niet echt kon malen. Tegenwoordig is er weer zelfgemalen volkorenmeel te koop.

Informatie
Alle informatie in het museum is behalve in het Nederlands ook in Frans, Duits en Engels aanwezig. Ook rondleidingen kunnen in deze vier talen gegeven worden.

Google Maps

Adres

Stedelijk Molenmuseum De Valk
2e Binnenvestgracht 1
2312 BZ Leiden

Uitjes in de buurt

Reviews van Stedelijk Molenmuseum

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.