Schatkamer

Amsterdam

Dwaal door de indrukwekkende Schatkamer van Stadsarchief Amsterdam. Ontdek meer over Rembrandt, Anne Frank of Johan Cruyff en hun tijden. Bewonder de 15e-eeuwse charterkast en volg de verandering van een kleine stad in een middeleeuwse wereld naar een wereldstad in onze tijd.

De Schatkamer van Amsterdam geeft een uniek beeld weer van de geschiedenis van Amsterdam. In de karakteristiek vormgegeven ruimte uit 1926 zijn de originele stukken uit de archieven en collecties tentoongesteld. De prachtige selectie oude foto's, tekeningen, kaarten, voorwerpen en documenten brengen je dicht bij cruciale momenten in de geschiedenis van Amsterdam, en bij de mensen die daar ooggetuige van waren. Volg de opkomst van de stad begin 13e eeuw, en hoe 17de-eeuws Amsterdam uitgroeide tot het economisch centrum van de wereld. Ontdek wat de rol van de stad was in de wereldwijde slavenhandel, en kom meer te weten over de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog. Ervaar de tegendraadsheid van Provo in de jaren 60, de krakersrellen van de jaren 80 en voel je deel van de multiculturele stad van vandaag.

In de fotogalerij, op de bovenste verdieping van de Schatkamer, zijn de mooiste foto’s samengebracht. Van de pioniers uit het midden van de 19de eeuw tot de digitale fotografie van de 21ste eeuw. Kijk mee met onder andere Jacob Olie en Cor Jaring en beleef de geschiedenis van Amsterdam door de lens van hun camera.

Google Maps

Adres

Stadsarchief Amsterdam
Vijzelstraat 32
1017HL Amsterdam

Uitjes in de buurt

Reviews van Schatkamer

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.