Ons Lieve Heer op Solder

Amsterdam

De in het Duitse Coesfeld geboren Jan Hartman (1619 - 1668) liet de kerk tussen 1661 en 1663 op de zolders van zijn huis bouwen. Deze huiskerk deed tot in de 19 de-eeuw dienst in een periode dat katholieke vieringen eigenlijk verboden waren.

Sinds 1888 is het huis een museum dankzij de betrokkenheid van Amsterdamse particulieren die het pand kochten en er een museum voor religieus erfgoed begonnen. "Het authentieke interieur is onze kostbaarste schat, onze Nachtwacht", aldus de directeur van het museum Judikje Kiers.

Het bijzondere monument gelegen in de oude binnenstad van Amsterdam, is historisch erfgoed waarvoor de afgelopen jaren steeds meer belangstelling is gekomen.

Restaureren en herinrichten
Deze groei heeft ertoe geleid dat het museum de komende tijd gaat restaureren, herinrichten en uitbreiden. Enerzijds om bezoekers beter te kunnen ontvangen en informeren en anderzijds om het monument beter te kunnen behouden.

Extra ruimte komt er in de toekomst, vanaf 2012, in het verbouwde buurpand om bijvoorbeeld de kunstcollectie beter te presenteren. Dit uitgebreide project van restauratie, herinrichting en uitbreiding wordt in verschillende fases uitgevoerd. Gedurende de restauratie, herinrichting en uitbereidingblijft het museum geopend voor publiek.

Kaartjes met korting voor Ons Lieve Heer op Solder

I Amsterdam
De I Amsterdam City Card is een unieke manier om Amsterdam te ontdekken. Toegang tot meer dan 70 musea, het openbaar vervoer, een rondvaartboot en fiets huren.
Ticket vanaf € 65,00
Google Maps

Adres

Museum Ons Lieve Heer op Solder
Oudezijds Voorburgwal 40
1012 GE Amsterdam

Uitjes in de buurt

Reviews van Ons Lieve Heer op Solder

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.