Odapark Venray

Venray

Hart van het kunstencentrum is een ruim 100-jaar oud Theehuis en een moderne multifunctionele projectruimte. Rond het complex ligt het vrij toegankelijk beeldenpark waar circa 60 beelden staan van nationaal en internationaal bekende kunstenaars.

Odapark Venray
Odapark brengt sinds 1999 tentoonstellingen en breder uitgedragen kunstmanifestaties, die internationale en nationale/regionale kunstenaars een podium bieden. Een podium om aan de hand van een bepaalde thematiek hun visie op de wereld om ons heen geven. Een thematiek gevangen in de actualiteit, of sluimerend onder de oppervlakte, of waar we het elke niet over hebben. Een thematiek die echter de vinger op de gevoelige plek legt.

De kunstenaars geven uiting aan die thematiek. Zij zijn het die het onzichtbare zichtbaar maken, het sluimerend naar de oppervlakte halen, het onbesprokene bespreekbaar maken. Odapark Venray zoekt de kunstenaars bij de thematiek. Op basis van bestaand werk, op basis van nieuw werk. Tentoonstellingen en kunstmanifestaties bestaan uit bestaande werken, maar ook uit speciaal gecommissioneerde werken en installaties.

Het Beeldenpark
Het Beeldenpark van Odapark Venray staat in heel Nederland (en daarbuiten) bekend. In het prachtige natuurlandschap staan beelden opgesteld als vast onderdeel van de wandeling. Elk beeld heeft een eigen vormtaal en materiaal, ieder voor zich vertellen ze hun verhaal.

Google Maps

Adres

Odapark Venray
Merseloseweg 117
5801 CC Venray

Uitjes in de buurt

Reviews van Odapark Venray

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.