Noordbrabants Museum

's-Hertogenbosch

Het Noordbrabants Museum is gevestigd in een 18e eeuws stadspaleis, gelegen in het historisch centrum van de stad en toont de kunst, cultuur en geschiedenis van Noord-Brabant.

In het paleis vindt je de presentatie rondom de beroemde middeleeuwse kunstschilder Jeroen Bosch. Het museum presenteert talloze schilderijen en prenten, die onder invloed van Bosch en zijn werk tot stand zijn gekomen. Deze maken zichtbaar hoe de geheimzinnige beeldtaal van Bosch na zijn dood in korte tijd populair werd in de Zuidelijke Nederlanden.

Op de bovenverdieping in het paleis ziet je vanaf 29 april een nieuwe presentatie van een belangrijk deel van de stedelijke historie: de vestinggeschiedenis. Deze presentatie hangt samen met de aanwijzing van ’s-Hertogenbosch Vestingstad van Europa 2005.

Maar het museum heeft nog veel meer te bieden. Zo vinden er regelmatig wisseltentoonstellingen plaats in de tentoonstellingsvleugel over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Hedendaagse kunst zie je terug in de reeks van kleine tentoonstellingen met jonge Brabantse kunstenaars in de Tuingalerij. Maar ook als je gaat wandelen in de stadstuin van het museum met eeuwenoude bomen en hedendaagse sculptuur.

Google Maps

Adres

Noordbrabants Museum
Verwersstraat 41
5211 HT 's-Hertogenbosch

Uitjes in de buurt

Reviews van Noordbrabants Museum

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.