NEMO Science Museum

Amsterdam

NEMO Science Museum - Amsterdam

In NEMO Science Museum ontdekt iedereen, van jong tot oud, hoe fascinerend wetenschap en technologie zijn. Op vijf verdiepingen vol tentoonstellingen, experimenten, demonstraties en workshops ervaren bezoekers hoe bijzonder alledaagse dingen zijn. In NEMO word je uitgenodigd om jezelf en de wereld om je heen te ontdekken en te onderzoeken. Eind november 2019 werd NEMO door meer dan 4.000 verkozen tot hét Kidsproof Museum 2020.

Naar NEMO
Ga je binnenkort naar NEMO? Leuk! Plan dan wel even van tevoren je bezoek. Sinds 2020 heb je namelijk een online ticket nodig en maak je een keuze voor een tijdslot. Ook als je een (kortings)kaart hebt, zoals de Museumkaart of BankGiro Loterij VIP-KAART, maak je online een reservering. De kaart, pas of voucher wordt samen met het ticket bij de toegang gecontroleerd op geldigheid. Bekijk de website voor meer informatie over een veilig bezoek.

Nieuw: tentoonstelling Humania
In de tentoonstelling Humania kom je door middel van spellen, tests en museale objecten alles te weten over je eigen soort: de mens. Heb je wel eens door een knuffelmachine gerold? Samen getongd met reuzetongen of met een verouderingsmachine gekeken hoe jij er over 20 jaar uitziet met jouw levensstijl? In Humania kan het allemaal!

NEMO voor thuis
Breng je geen fysiek bezoek aan NEMO? Ga dan thuis aan de slag! Met huis-, tuin- en keukenspullen kun je heel veel zelf experimenteren. Op de website van NEMO vind je leuke experimenten voor thuis. Bekijk ook de video's op het YouTube kanaal van NEMO voor inspiratie.

NEMO Shop
Voor een origineel en slim cadeau kun je terecht in de science shop van NEMO Science Museum.

Google Maps

Adres

NEMO Science Museum
Oosterdok 2
1011 VX Amsterdam

Reviews van NEMO Science Museum

29 April 2011

Leuk en leerzaam museum, vooral ook voor kinderen! Makkelijk te bereizen, zo vanuit CS naar het museum.. toplocatie en leuke dag gehad!

Jorine

6 November 2011

Met de 2 meiden zijn we met de trein een dagje naar NEMO in Amsterdam geweest. Heel goed te doen, vanaf het Amsterdam CS loop je linksaf en volgt je de museumroute. Het grote groene bootvormige gebouw is NEMO. Allemaal wetenswaardigheden en leuke testjes te doen. Zeker de moeite waard!

Anoniem

27 August 2012

Zeer leuk museum voor zowel ouderen als jongeren. Het was voor onze kinderen een grote ontdekkingstocht. Prijs was wel wat aan de hoge kant, maar dat is tegenwoordig niks nieuws meer bij alle musea en attractieparken.

Anoniem

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

12 January 2013

Zeer leerzaam en een leuk museum voor kinderen. Vroeger toen het nog het Nint Museum heette, vond ik het als kind ook al erg leuk!

Marielle

21 April 2016

Ik vond het helemaal niet leuk en spannend. Alles was zo kinderachtig dat ik maar ben gestopt bij verdieping 2. Ik ben erg teleurgesteld en ik wil eigenlijk mijn geld terug.

Anoniem

3 March 2021

Blijft een van de leukste musea voor kinderen! Vooral de knikkerbaan was geweldig om te zien. De beste leeftijd is naar mijn idee 6 jaar. Mijn zoon van 4 jaar was nog iets te jong voor de meeste onderdelen.

Willem Verspyck
Willem Verspyck