Het Watermuseum

Arnhem

Het Nederlands Watermuseum is een eigentijds en interactief museum over alle aspecten van zoet water. Een écht doe-museum waar je bijvoorbeeld een tochtje kunt maken door het riool, een prachtige film over water kunt bekijken, maar waar je ook van alles te weten kunt komen over dijkbeheer, drinkwater, grondwater of watergebruik in Nederland en de rest van de wereld.

Waterwereld
Meer dan 50 interactieve presentaties laten onder meer zien hoe sluizen en gemalen een overstroming voorkomen, hoe je een druppel water kunt stilzetten in de lucht, hoe ons rioleringsstelsel werkt en hoe mensen over de hele wereld omgaan met water. Verder kun je in de filmzaal genieten van een 20 minuten durende film die laat zien hoe belangrijk het water in alle delen van de wereld is.

Het Waterlab
In het waterlaboratorium kun je allerlei proefjes doen met water. Bijvoorbeeld: Hoe laat je een ei in water zweven? of hoe maak je van zout zeewater zwembadwater? Het waterlab is in het weekend geopend van 12.30 tot 16.00 uur.

Wateractualiteit
Wateractualiteit is een expositieruimte op de begane grond en deze wordt ingericht door de Unie van Waterschappen. Zij zorgen drie keer per jaar voor een expositie over een actueel onderwerp uit de waterwereld. De huidige expositie gaat over internationale samenwerking.

Waterspeelplaats
Naast de Brasserie vind je de waterspeelplaats. Een topper voor kinderen wat overigens vrij toegankelijk is.

Google Maps

Adres

Nederlands Watermuseum
Zijpendaalseweg 26-28
6814 CL Arnhem

Uitjes in de buurt

Reviews van Het Watermuseum

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.