Nationaal Militair Museum

Soest
Nationaal Militair Museum
Verlengde Paltzerweg 1
3768 MX Soest

Op deze unieke plek in Soest is ruim 100 jaar geleden de luchtvaart afdeling van de Koninklijke Landmacht opgericht. Het museum is een fusie tussen het Legermuseum in Delft en het Militaire Luchtvaart Museum in Soesterberg met een oppervlakte van 30.000 vierkante meter.

Kinderactiviteiten
Kinderen zullen een bezoek aan het Nationaal Militair Museum niet snel vergeten. Ze kunnen hun eigen buskruit maken, vliegen in een F16 simulator, alles leren over uniformen en nog veel meer unieke activiteiten.

Bezoek de website >>

  Reviews van Nationaal Militair Museum

  2 January 2015

  Het museum zelf is hartstikke leuk. De toegang tot het museum is alleen zeer slecht geregeld. Mensen met ticket en zonder ticket gaan door dezelfde deur, waardoor zeer lange rijen ontstaan. Buiten staat een houten vliegtuig om in te klimmen met een omheining eromheen. Kinderen en ouders zien deze niet, zodat velen er overheen vallen.

  Anoniem

  21 June 2015

  Mooi museum hoor, maar de kleurstelling op veel plaatsen is vreselijk. Veel contrastverschillen door zwarte muren, glas en felle lampen waardoor er veel schitteringen optreden. Dat maakt het lastig focussen op de dingen die er te zien zijn. Daarnaast erg teleurgesteld dat het niet meer mogelijk is om in de vliegtuigen te kijken. Dit was op de oude (gratis) locatie altijd mogelijk d.m.v. trappen richting de cockpits. Stellingen zijn ook allemaal net te hoog voor jonge kinderen, waardoor deze veelal net over de rand kunnen kijken of zelfs net niet. Verder wel een erg mooie en uitgebreide collectie van alles wat militair is. Ondanks deze mooie collectie gaan wij niet zo snel meer terug.

  Anoniem

  Schrijf een review!

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.