Museumboerderij

Ruinerwold

De Karstenhoeve (rijksmonument) is een boerderij uit begin 1600, die voor een groot deel nog in originele staat verkeert. Het is een authentieke (een van de mooiste van ons land) museumboerderij met een prachtig interieur.

Het kabinet
Het schitterende kabinet is een ware pronkkamer, met een uitgebreide collectie aan linnengoed en herbergt vele waardevolle spullen, die de inwoners van Zuidwest Drenthe door de eeuwen heen gebruikten. Het voorhuis straalt uit alsof het nog bewoond wordt door de bewoners uit de 17e eeuw; de woonkeuken met de authentieke tegeltableaus achter de schouw, de kelder met de bewaard gebleven weckpotten en de melkkamer met kaaspers. Een collectie sieraden, borduur- en kantkloswerk en de indrukwekkende Statenbijbel: tekenen van de grote welstand waarin de “veer peerds boer”en zijn familie vroeger leefden.

Het achterhuis
Ook het leven in het achterhuis lijkt al jaren te hebben stilgestaan. Naast de huifkar en de "brikke" voor dagelijks gebruik pronkt een "tilbury" voor de zondagse kerkgang. De karnmolen, varkenswaag, touwslagerij en diverse landbouwwerktuigen zijn de stille getuigen van een werkzaam leven op deze hoeve.

Het grote erf
Op het grote erf vindt u de wagenschuur met originele wagens en machines. Bijen bevolken de nabijgelegen bijenstal.

Google Maps

Adres

Museumboerderij de Karstenhoeve
Dokter Larijweg 21
7961 NL Ruinerwold

Uitjes in de buurt

Reviews van Museumboerderij

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.