Museum Jan van der Togt

Amstelveen
Museum Jan van der Togt
Dorpsstraat 50
1182 JE Amstelveen

De Nederlandse industrieel Jan van der Togt behoorde tot die genereuze verzamelaars van eigentijdse kunst, die hun verzameling voor het publiek toegankelijk hebben gemaakt. Op zijn initiatief werd een stichting gevormd met het doel een openbaar museum te bouwen waarin zijn collectie voorgoed bijeen zou blijven.

Museum Jan van der Togt
Museum Jan van der Togt opende in 1991 zijn deuren. Het is gevestigd in een stijlvol gebouw, voorzien van de nieuwste vindingen op het gebied van museumarchitectuur en trekt een steeds groeiend aantal bezoekers door zijn boeiende vaste collectie en een afwisselend programma van (verkoop) tentoonstellingen van nationale en internationale kunstenaars.

Éénmanstentoonstellingen

Naast tentoonstellingen uit de vaste collectie, organiseert Museum Jan van der Togt ook éénmanstentoonstellingen van bekende en minder bekende, maar altijd interessante beeldend kunstenaars. Om maar enkele gevestigde namen te noemen: Eugène Brands, Karel Appel, Corneille, Hugo Claus en Sam Francis. Maar ook aankomende talenten krijgen de kans hun werk in een museaal kader te presenteren.

Juist deze combinatie van een vaste collectie met verrassende wisseltentoonstellingen maakt Museum Jan van der Togt tot een trefpunt van kunst, kunstenaars, kunstverzamelaars en kunstminnaars.

Bezoek de website >>

Schilderijen
Museumstukken
Jan van der Togt
Museum en galeries
In de stad

    Reviews van Museum Jan van der Togt

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.