Museum IJsselstein

IJsselstein

De historische tentoonstelling heeft als hoofdthema "3000 jaar wonen nabij de Hollandse IJssel". Bezoekers wandelen over een boerenerf uit de IJzertijd, via een Kasteel, door een middeleeuws straatje, langs een aantrekkelijke maquette van de stad anno 1650 naar een deftig herenhuis uit de 18de eeuw en weer verder langs een grienderf van rond 1900 naar een huisje van omstreeks 1960.

Door middel van de tentoongestelde objecten, audiovisuele presentaties en ontdekplekken komt het publiek van alles aan de weet over de geschiedenis van IJsselstein en omstreken. Het Panorama Rivierenland toont het landschap van Midden- Nederland, gezien door de ogen van schilders. Er is werk van kunstenaars uit de 17de eeuw (o.a. Salomon van Ruysdael, Jan van Goyen), 19de eeuw (o.a. Hendrik Johannes Weissenbruch, Paul Gabriël) en 21ste eeuw (o.a. Willem den Ouden, Frank Dekkers) te bezichtigen. Salomon van Ruysdael Hendrik Johannes Weissenbruch.

De vaste collectie van het Stadsmuseum is nu zeventig jaar oud en uitgegroeid tot zo'n kleine 3.000 voorwerpen. Een deel hiervan wordt getoond in ons museumgebouw aan de Walkade. Niet alleen historische voorwerpen, maar ook moderne kunst. Ieder voorwerp toont een specifiek aspect van de IJsselsteinse samenleving door de tijd heen en achter ieder voorwerp zit een eigen verhaal.

Google Maps

Adres

Museum IJsselstein
Walkade 2-4
3401 DS IJsselstein

Uitjes in de buurt

Reviews van Museum IJsselstein

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.