Openluchtmuseum de Locht

Melderslo

In het woonhuis van die boerderij vind je onder andere een ouderwetse keuken, de "beste" kamer met bedstee, de opkamer, de kelder en de bijkeuken.

Bedrijfsdeel
In het bedrijfsdeel staan veel werktuigen voor het dorsen, het scheiden van het kaf van het koren, het malen van het graan en het houden van vee. Op de voormalige hooizolder kun je kennis maken met diverse oude ambachten en je vindt er een ruimte voor exposities en wisseltentoonstellingen.

Nationaal Asperge- en Champignonmuseum
In het aangrenzende gebouw is het Nationaal Asperge- en Champignonmuseum ondergebracht. Noord-Limburg is de belangrijkste regio voor de teelt van asperges en champignons. Het museum geeft een beeld van de teelt van beide gewassen en van de gereedschappen, die daarbij worden gebruikt. In het Asperge- en Champignonmuseum worden films vertoond over de gehele levenscyclus van beide gewassen.

Gebouwen
Op het terrein staan schuren, die elders zijn afgebroken en hier in hun oorspronkelijke staat weer zijn opgebouwd. Hierin staan veel grote landbouwwerktuigen, zoals ploegen, zaaimachines, aardappelpootmachines, rooimachines en sorteermachines. Je vindt hier ook een tentoonstelling over turfsteken. In deze gebouwen is ook een zuivelmakerij, smederij, zadelmakerij, stroopmakerij en huisbakkerij ondergebracht. Elke laatste zondag van de maand wordt in de huisbakkerij op ouderwetse wijze brood gebakken. Verder is er een aspergeveld, moestuin en kruidentuin.

Google Maps

Adres

Museum "De Locht"
Broekhuizerdijk 16-D
5962 NM Melderslo

Uitjes in de buurt

Muiden
Ticket vanaf € 65,00
Het MuiderslotHet Muiderslot
Haarlem
Ticket vanaf € 65,00
Het Dolhuys Het Dolhuys
Den Helder
MarinemuseumMarinemuseum
Amsterdam
Ticket vanaf € 65,00
RembrandthuisRembrandthuis

Reviews van Openluchtmuseum de Locht

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.