Maritiem Festival

Enkhuizen
Datum: 10-08-2024 t/m 11-08-2024

Zaterdag 10 en zondag 11 augustus vindt het Maritiem Festival plaats in het Zuiderzeemuseum. Luister naar muzikale zeemansverhalen van Piet Paree en André Visser. Houd jij van shantymuziek? Het hele weekend treden diverse shantykoren uit binnen- en buitenland op met hun zeemansmuziek. Je vindt ze op verschillende locaties in het buitenmuseum.

Demonstraties, tentoonstelling en workshops

Heb jij altijd al willen weten welke vissen er zwommen in de Zuiderzee? In de viswinkel op Pleintje Kampen wordt daar van alles over verteld! Daarnaast vind je door het hele buitenmuseum heen demonstraties van oude ambachten, zoals visroken, zeilmaken, touwslaan en scheepssmeden. Inspecteer verder draaiende scheepsmotoren en leer zelf scheepsknopen leggen. Ook is er een mooie tentoonstelling van modelvisserijschepen. Bij de stoomwasserij volgen kinderen een workshop ‘knopenbordje maken’ en kunnen ze een klompbootje pimpen (€3,50). 

Vaar mee met de Vereniging Botterbehoud!

Leden van de Vereniging Botterbehoud zijn het hele weekend in de museumhaven om met bezoekers te varen en vissen. Jij vaart toch ook mee? Wees welkom!

Praktische informatie

Het Maritiem Festival vindt plaats in het buitenmuseum op 10 en 11 augustus van 10.00 uur tot 17.00 uur. Het Maritiem Festival is voor alle museumbezoekers gratis toegankelijk tegen de reguliere entreeprijzen. Reserveer alvast online tickets en wees verzekerd van de starttijd van jouw eerste keuze. 

Google Maps

Adres

Zuiderzeemuseum
Wierdijk 12
1601LA Enkhuizen

Uitjes in de buurt

Reviews van Maritiem Festival

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.