Kröller-Müller Museum

Otterlo

Het Kröller-Müller Museum bezit een wereldberoemde verzameling beeldende kunst uit voornamelijk de negentiende en twintigste eeuw. Centraal in het museum staan de omvangrijke collectie werken van Vincent van Gogh en de beeldentuin.

Vincent van Gogh
Het Kröller-Müller Museum ligt midden in de natuur. De verzameling van het museum is opgebouwd rond de omvangrijke collectie werken van Vincent van Gogh, een van de meest indrukwekkende overzichten van het oeuvre van deze kunstenaar. Verder zijn Seurat, Picasso, Léger, Mondriaan en veel andere grote kunstenaars met belangrijke schilderijen in het museum vertegenwoordigd.

Beeldentuin
De beeldentuin, met 25 hectare één der grootste van Europa, herbergt een unieke collectie sculptuur. In een afwisselende landschap wordt een boeiend overzicht getoond van ontwikkelingen van de beeldhouwkunst vanaf het einde van de 19e eeuw tot heden. Met bijzondere beelden zijn onder andere vertegenwoordigd: Rodin, Moore, Hepworth en Serra.

Google Maps

Adres

Kröller-Müller Museum
Houtkampweg 6
6731 AW Otterlo

Uitjes in de buurt

Reviews van Kröller-Müller Museum

16 November 2014

Het Kröller-Müller Museum ligt midden in het Nationale Park de Hoge Veluwe. De inrichting van het museum is schitterend. Behalve het museum is er ook een grote beeldentuin. Als je alleen voor het museum komt ben je ook verplicht om entree te betalen voor het Nationale Park de Hoge Veluwe. Jammer, maar wel begrijpelijk aangezien het museum midden in het park ligt.

Anoniem

8 March 2015

We waren met een grote groep en voor ons gevoel waren we niet echt welkom. Hoewel de vrouw van de kassa heel vriendelijk was en ons goed heeft geholpen, was het in de eerste ruimte meteen raak. We waren aan het praten over de kunststukken op een gewone toon. Meteen kwam er een medewerker naar ons toe en zei met een norse toon: "Het is hier geen pretpark, maar een museum. Dus wees stil". Vervolgens zijn we in het hele museum achtervolgt door deze medewerker. Je moet niet gaan zeuren als je een speurtocht uitzet voor kinderen en dat de kinderen vervolgens overleggen over de opdrachten. Nog even een rondje gelopen door de beeldentuin, maar daar was ook niet veel te beleven. Dus kortom een kindontvriendelijk museum waar een echte begravenis stemming heerst.

Anoniem

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.