Kristalmuseum

Borculo
Kristalmuseum
Burg. Bloemersstraat 1
7271 DA Borculo

Het Kristalmuseum laat je de wondere wereld van fossiele, mineralen, kristallen en edelstenen zien. Het museum heeft een groep van professionele deskundige die je, bij alle vragen aangaande het thema edelstenen, fossielen en mineralen, ter zijde kunnen staan. Het museum bevindt zich in het oude raadhuis van Borculo.

Het museum beschikt over een collectie van de meest unieke mineralen en fossielen die men op deze aarde vinden kan en het heeft een van de grootste verzamelingen reuze krisstallen in Europa. Bij de presentatie is er op gelet dat zowel de nieuweling als ook de kenner -jong en oud- de wereld van de mineralenkan leren waarderen en genieten.

De fascinerende wereld van de fossielen
De versteende resten van dieren en planten uit reeds lang vervlogen tijden geven een fascinerende indruk van de geschiedenis van onze aarde en de ontwikkeling van het leven. Het scala aan fossielen gaat van kleine vliegjes ingesloten in barnsteen tot de overblijfselen van reusachtige dinosauriërs. Maar ook de overblijfselen van enorme versteende boomstammen spreken tot de verbeelding.

De fonkelende wereld van edelstenen
Alleen de meest perfecte kristallen van mineralen worden uitgezocht voor het slijpen tot edelstenen. Tot de bekendste behoort wel de tot briljant geslepen diamant, de groene smaragd, rode robijn of blauwe saffier. Alle edelstenen danken hun kleur en perfectie aan de natuur, die door de enorme tijd, temperatuur en druk, elke steen zijn speciale schoonheid en samenstelling geeft. Het enorme aanbod aan soorten edelstenen maakt de keus afhankelijk van uw persoonlijke smaak.

De schitterende wereld van de kristallen
De wereld van de kristallen is er een vol schittering. Door de perfecte opbouw van moleculen ontstaat er een enorme rijkdom aan vormen, welke kristallen worden genoemd. Elk mineraal heeft afhankelijk van temperatuur en druk, zijn eigen typische kristallen. De tijd speelt hier vooral een belangrijke rol, want hoe perfecter een kristal, des te meer tijd hij nodig heeft om te groeien. Perfecte kristallen geven, eenmaal geborgen uit moeder aarde, het licht de mogelijkheid om letterlijk te schitteren.

De spannende wereld van de mineralen
Toen zich circa 5 miljard jaar geleden de aardkorst vormde, ontstonden uit de chemische elementen allerlei verbindingen. Deze kunnen wij nu in de vorm van meer dan 4000 verschillende mineralen terugvinden. Al deze mineralen vertonen hun eigen pracht aan vromen en kleuren. De heldere bergkristal, de groene malachiet of de violette amethyst, het zijn maar een paar voorbeelden uit deze spectaculaire wereld.

Het kristalmuseum
Het kristalmuseum laat je de wondere wereld van fossielen, mineralen, kristallen en edelstenen zien. Het museum beschikt ober een collectie van de meest unieke mineralen en fossielen die men op deze aarde vinden kan en heeft één van de grootste verzamelingen reuze kristallen in Europa.

Winkel
Het museum beschikt over een aparte winkel met een enorme collectie exclusieve sieraden, edelstenen, fossielen en mineralen. In de eigen slijperij worden veel van de edelstenen zelf geslepen en in ons atelier tot sieraden verwerkt. Regelmatig aanvoer van zeldzame en special stukken, gedeeltelijk door ons zelf gezocht, of door onze mensen ter plekke verzameld.

Bezoek de website >>

    Reviews van Kristalmuseum

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.