Keramiekmuseum Princessehof

Leeuwarden

Het Princessehof Leeuwarden is het enige in keramiek gespecialiseerde museum van Nederland. Het museum is gehuisvest in het stadspaleis uit de 18de eeuw van Maria Louise van Hessen-Kassel, prinses van Oranje Nassau, en voorouder van onze huidige koning. Het Princessehof ligt op tien minuutjes lopen van het station en naast parkeergarage Oldehove, midden in het historische en gezellige winkelkwartier van Leeuwarden!

Collectie
Het museum bezit een indrukwekkende collectie aardewerk en porselein uit Azië. De collectie Europa toont de historische ontwikkeling van het Europees aardewerk, steengoed en porselein. Eyecatshers in deze collectie zijn het fraaie overzicht van Nederlandse art nouveau keramiek en het typisch Friese aardewerk. Nog niet uitgekeken? Keramiekmuseum Princessehof kent ook een sprankelende collectie keramiek uit landen van de islam.

Moderne keramiek
De omvangrijke tegelcollectie in het Keramiekmuseum Princessehof wordt over de hele wereld als uniek beschouwd! De collectie moderne keramiek toont de ontwikkelingen in de twintigste eeuw en de jongste aanwinsten hedendaagse keramiek laten zien dat keramiek als beeldend medium een zelfstandige plaats binnen de beeldende kunst heeft veroverd.

Aziatische keramiek
Keramiekmuseum Princessehof heeft de belangrijkste en mooiste collectie Aziatische keramiek van Nederland, afkomstig uit China, Japan, Vietnam en Thailand. Het museum toont een omvangrijke collectie Chinees Ming porselein. Ook heeft het museum met 150 objecten de belangrijkste Zhangzhou collectie ter wereld.

Tentoonstellingen
Jaarlijks organiseert het Keramiekmuseum Princessehof spraakmakende tentoonstellingen die de onderdelen van de vaste collectie ondersteunen, uitvergroten of aanvullen.

Museumwinkel
Het Keramiekmuseum Princessehof heeft sinds kort ook de leukste en mooiste cadeauwinkel van Leeuwarden! Met hip design, echte Friese tegeltjes, bijzonder servies en keramiek.

Theesalon
Na alle indrukken van het museum kun je genieten van een heerlijk bakje thee of koffie in de theesalon van het museum. Deze biedt een prachtig uitzicht op de tuin aan de achterzijde van het museumcomplex.

Google Maps

Adres

Keramiekmuseum Princessehof
Grote Kerkstraat 11
8911 DZ Leeuwarden

Uitjes in de buurt

Amsterdam
Ticket vanaf € 65,00
Heineken ExperienceHeineken Experience
Amsterdam
Ticket vanaf € 65,00
Hortus BotanicusHortus Botanicus
Amstelveen
Ticket vanaf € 65,00
Cobra MuseumCobra Museum
Leeuwarden
VerzetsmuseumVerzetsmuseum
Amsterdam
Van € 16,00. Nu voor € 9,95
VerzetsmuseumVerzetsmuseum

Reviews van Keramiekmuseum Princessehof

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.