Keramiek & schilderijen

Huizen
Datum: 16-01-2022 t/m 18-02-2023

Van 16 januari t/m 18 februari 2023 zijn de keramiek van Catherine Pineau en schilderijen met gemengde technieken van Marilou van Vlaardingen te zien in galerie De Kleine Toonzaal in Huizen. De kleine toonzaal is een galerie die hedendaagse kunst toont door elke vier weken werk te tonen van twee verschillende kunstenaars met verschillende disciplines.

De beelden van Catherine Pineau laten ruimte voor verbeelding. Zij laat zich inspireren door schors, bomen en rotsformatie Alle materie (stenen, planten, dieren) bestaat uit dezelfde elementen. Bergen eroderen en worden klei en met deze klei maakt zij haar werk. De vorm van het beeld ontstaat vrij intuïtief, zonder tekening of schets vooraf. Zij streeft naar een natuurlijke uitstraling met een matte of zacht glanzende huid. De glazuren stelt zij zelf samen en zijn door haar zelf ontwikkeld en zij werkt met zelf gewonnen klei en stenen als basis voor nieuwe glazuren. Catherine experimenteert met glazuren over elkaar heen, die samensmelten, in elkaar overvloeien en de textuur benadrukken.

Marilou van Vlaardingen werkt met gemengde technieken op papier en canvas. Haar collages en schilderijen in deze tentoonstelling vertellen over de legende ‘Het reddende ei’, een aangrijpend verhaal dat werd opgetekend door Henk de Weerd in zijn boek ‘Gooise legenden’. Het verhaal speelt zich af in de tachtigjarige oorlog. Tijdens het waargebeurde Bloedbad van Naarden werd bijna de hele bevolking van Naarden op 1 december 1572 door de Spanjaarden gedood, nadat de stad zich aan de belegeraars had overgegeven. In haar werken combineert Marilou de grafische technieken monotype en ecoprint met het gebruik van geschilderd papier, fotomateriaal, olieverf, acryl, bister, pigmenten, houtas en krijt.

Iedereen is van harte welkom op de opening zaterdag 21 januari om 15.00 uur. De kunstenaars zullen op deze opening aanwezig zijn en zijn bereid hun werk toe te lichten. Natuurlijk kunt u ook op een andere dag van de kunst genieten of kunst kopen. De kleine toonzaal is gevestigd aan de Voorbaan 25 in Huizen en is geopend op maandag t/m zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur (dinsdag gesloten). Meer informatie is te vinden op www.dekleinetoonzaal.nl.

Google Maps

Adres

de kleine toonzaal
Voorbaan 25
1271RR Huizen

Uitjes in de buurt

Reviews van Keramiek & schilderijen

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.