Anne Frank Huis

Amsterdam

Bezoek de onderduikplaats waar Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog haar dagboek schreef. Ruim twee jaar zat Anne Frank met de andere onderduikers in het achterhuis van het kantoorpand aan de Prinsengracht 263.

Citaten uit het dagboek, films en originele voorwerpen van de onderduikers en helpers illustreren de gebeurtenissen die zich op deze plek hebben afgespeeld. Het eerste originele dagboek en andere geschriften van Anne Frank worden getoond. Het Anne Frank Huis is een museum waar de bezoekers de mogelijkheid krijgen zich persoonlijk in te leven bij wat zich op deze plek heeft afgespeeld.

Het voorhuis
Het voorhuis, de werkplek van de helpers en het voormalige kantoor van Otto Frank, is teruggebracht in de sfeer en stijl van de onderduikperiode. Daarmee krijgen bezoekers de mogelijkheid zich persoonlijk betrokken te voelen bij wat zich op deze plek heeft afgespeeld. Het verhaal wordt verteld aan de hand van citaten uit het dagboek van Anne Frank. De inrichting bestaat uit originele voorwerpen, documenten en foto's die het persoonlijke verhaal van de onderduik en de deportatie naar de kampen versterken. Drie korte films plaatsen het persoonlijke verhaal in een historische context.

Originele dagboek
Het oude pand aan de Prinsengracht 265, naast het voormalige kantoor van Otto Frank, is gerenoveerd. Hier wordt informatie gegeven over het dagboek en de betekenis ervan. Het originele eerste dagboek van Anne Frank wordt permanent getoond.

Google Maps

Adres

Anne Frank Huis
Prinsengracht 267
1016 GV Amsterdam

Uitjes in de buurt

Heilige Landstichting, Nijmegen
Museumpark OrientalisMuseumpark Orientalis
Arnhem
Ticket vanaf € 7,50
Het WatermuseumHet Watermuseum

Reviews van Anne Frank Huis

12 January 2013

Vond het een erg interessant museum waarbij je goed kunt zien hoe Anna Frank tijdens de oorlog heeft geleefd. Aanrader is wel om vooraf online tickets te kopen, want we konden direct doorlopen en hoefde niet in de lange rij te wachten.

Anoniem

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.