Kasteel Dussen

Dussen

Het is in 1331 begonnen met een donjon ("versterckt huys") waarvan de kelder in de oosthoek nog in tact is. In 1393 was het uitgegroeid tot een heus kasteel. De Elisabethsvloed van 1421 maakte het tot een ruïne. In 1456 begon de wederopbouw.

Uit die periode zijn thans nog de toegangspoort, de andere keldergewelven en de onderste ronde gedeeltes van de twee torens te zien. Vooral in 1609 is het kasteel verbouwd en uitgebreid tot de huidige verschijning.

Eigen charme
In vergelijking met andere kastelen in binnen- en buitenland is Kasteel Dussen bescheiden van afmetingen. Maar juist daardoor heeft het een geheel eigen charme die menig bezoeker omarmt als hij na de brug over de slotgracht en poort de binnenplaats betreedt. Deze is fraai omsloten door een voor de noordelijke Nederlanden zeldzame zuilengalerij uit 1609. Daardoor ontstaat een romantische en intieme sfeer.

Bestemming
Het kasteel is vanaf 1331 tot 1953 in gebruik geweest als woning. Van 1954 tot 1997 was het in gebruik als raadhuis voor de toenmalige gemeente Dussen. Momenteel is het Kasteel zowel kantoor als trouwlocatie en vinden er diverse activiteiten plaats o.a. rondleidingen, culturele evenementen, (thema)feesten, vergaderingen en trouwpartijen.

Kom eens langs op het kasteel en ontdek zelf al het fraais. Voor meer informatie verwijzen we u naar onze website.

Google Maps

Adres

Kasteel Dussen
Binnen 1
4271 BV Dussen

Uitjes in de buurt

Reviews van Kasteel Dussen

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.