Kasteel de Haar

Haarzuilens

Kasteel en park dagelijks geopend!
Kasteel de Haar is het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland en behoort tot de internationale top van historische buitenhuizen. Het kasteel ziet er nog precies zo uit als tijdens de septemberbewoning van de familie in de vorige eeuw. Ontdek zelf alle verhalen over hoe het eraan toe ging tijdens het verblijf van de baron en barones. De zaalgidsen staan klaar om je alle verhalen over de familie en hun gasten in geuren en kleuren te vertellen.
Baron Etienne van Zuylen en barones Hélène de Rothschild laten tussen 1892 en 1912 het kasteel vanuit een ruïne herbouwen door architect Pierre Cuypers (dan al bekend van het Rijksmuseum en het Centraal Station van Amsterdam), als eerbetoon aan de roemrijke familie Van Zuylen van Nijevelt van de Haar. Het kasteel kenmerkt zich door de rijke en extravagante geschiedenis, de vele bijzondere verhalen die achter de kasteelmuren schuil gaan en de grote collectie kunst
die de familie met hun cosmopolitische levensstijl heeft verzameld.

55 hectare park & stijltuinen
Maak een wandeling door het uitgestrekte Engelse landschapspark, met de kronkelige paadjes en romantische bruggetjes, ontdek het Doolhof, het Hertenkamp en bezoek de Rozentuin, het Grote Cour en de Romeinse Tuin.
Breng je eigen broodjes mee en strijk neer op de picknickweide, of geniet van een koffie, lunch of borrel bij het Museumcafé of het Tuynhuis.

Voor kinderen
Voor kinderen is Kasteel de Haar het ultieme sprookjesslot. Ze ontdekken alles over wonen in een kasteel. Van koken op een kolenfornuis tot deftig dineren in de prachtige Eetzaal. Het hele jaar door worden er voor de hele familie, van jong tot oud, diverse speurtochten en rondleidingen georganiseerd.

Praktische informatien
Wil je het kasteel of park bewonderen? Reserveer dan hier een digitaal ticket met een tijdslot, zodat je gegarandeerd plek hebt. Voor inspiratie, informatie over toegangsprijzen en openingstijden ga je naar onze website. Kasteel de Haar ligt in het dorp Haarzuilens, aan de westrand van Utrecht.

Google Maps

Adres

Kasteel de Haar
Kasteellaan 1
3455 RR Haarzuilens

Uitjes in de buurt

Amsterdam
Ticket vanaf € 65,00
Heineken ExperienceHeineken Experience
Amsterdam
Ticket vanaf € 65,00
Hortus BotanicusHortus Botanicus
Amstelveen
Ticket vanaf € 65,00
Cobra MuseumCobra Museum
Leeuwarden
VerzetsmuseumVerzetsmuseum
Amsterdam
Van € 16,00. Nu voor € 9,95
VerzetsmuseumVerzetsmuseum

Reviews van Kasteel de Haar

10 January 2013

Een kasteel wat je echt moet bezoeken, al is het alleen al om de prachtige ligging met het bijbehorende dorpje, de prachtige tuinen om het kasteel heen, en het kasteel binnen zelf. Zowel in de winter als zomer een prachtig plaatje, en een extra aanrader om er met de Elf Fantasy Fair heen te gaan, deze sprookjesfiguren geven een extra dimensie aan het kasteel leven!

Saskia

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.