Hunebedcentrum

Borger

Met zestien hunebedden in de directe omgeving is Borger in Drenthe de hunebedhoofdstad van Nederland. Logisch dus dat hier ook het prachtige Hunebedcentrum te vinden is! Een bijzonder museum in een bijzonder gebouw. Naast het centrum staat het grootste hunebed van Nederland. Het Hunebedcentrum is het startpunt van een onvergetelijke reis naar de prehistorie.

Museum
Het museum in het Hunebedcentrum zal je laten ervaren hoe de Hunebedbouwers duizenden jaren geleden leefden en woonden. Het bezoek aan het Hunebedcentrum begint in de filmzaal. Het museum neemt je mee op een ijzige reis, 150.000 jaar geleden, van Scandinavië naar Drenthe. Daarna staat een groep Hunebedbouwers klaar om je te verwelkomen. Zij leiden je rond door hun wereld. Ze tonen je hun dagelijks leven, nemen je mee in hun eenvoudige boerenbehuizing en naar het woeste land rondom hun akkers, waarin wolven, oerossen en beren huizen. Via multimedia producties, een reconstructie van een hunebed, landschaps maquettes, een schimmenspel en kinderactiviteiten, waan je je terug in de tijd van de Hunebedbouwers, ongeveer 5500 jaar geleden.

Trechterbekervolk
Vroeger dacht men dat hunebedden ooit rustplaatsen waren van een soort reuzen, "Huyen" genaamd. Inmiddels is er meer over bekend. Daarom spreken deskundigen liever over het "Trechterbekervolk". Waar die naam vandaan komt zie je aan de fraaie bekers in de vitrines in het museum. Hier is de complete inventaris uit hunebed D26 te bewonderen. Nooit eerder heeft het publiek een complete inventaris kunnen bewonderen. Hunebed D26 is het laatste hunebed dat door de "detectives van de prehistorie" in zijn geheel is opgegraven (in 1970) en ligt in het Drouwenerveld niet ver van Borger.

Winkel en restaurant
De winkel, die gratis toegankelijk is, biedt naast een uitgebreide collectie boeken op het gebied van archeologie ook originele souvenirs, unieke sieraden, aardewerk en nog veel meer. Vanuit het restaurant en vanaf het terras heb je uitzicht op het grootste hunebed van Nederland. Koffie en thee worden geserveerd in eigentijdse trechterbekers.

Kaartjes met korting voor Hunebedcentrum

TicketVeiling.nl
Doe een bod op een ticket bij Vakantie Veilingen en maak kans op een goede prijs.
Google Maps

Adres

Hunebedcentrum
Bronnegerstraat 12
9531 TG Borger

Uitjes in de buurt

Amsterdam
Ticket vanaf € 65,00
Heineken ExperienceHeineken Experience
Amsterdam
Ticket vanaf € 65,00
Hortus BotanicusHortus Botanicus
Amstelveen
Ticket vanaf € 65,00
Cobra MuseumCobra Museum
Leeuwarden
VerzetsmuseumVerzetsmuseum
Amsterdam
Van € 16,00. Nu voor € 9,95
VerzetsmuseumVerzetsmuseum

Reviews van Hunebedcentrum

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.