Het Fruitteeltmuseum

Kapelle

Fruit is door de eeuwen heen in allerlei culturen van grote betekenis geweest. Er zijn ontelbare spreekwoorden, gezegden, volksverhalen en sprookjes waarin fruit een hoofdrol speelt. Ook hier is in het museum aandacht voor.

De inrichting van het museum is zonder meer verrassend te noemen. Met onverwachte doorkijkjes, kijkkasten, verdiept aangeboden informatie in laden en achter deurtjes kan je als bezoeker kennis nemen van zowel de geschiedenis van de fruitteelt in Zeeland als van de cultuurhistorische betekenis van fruit.

De tuin
De tuin die bij het museum hoort kan worden betiteld als "buitenmuseum". Hier is een groot aantal fruitbomen van uiteenlopende rassen geplant. In verschillende gedeelten van de tuin is de ontwikkeling van plantsystemen duidelijk zichtbaar. Afzonderlijke hoekjes van de tuin zijn ingericht voor de teelt van kleinfruit. Midden in het "buitenmuseum" staat een fraaie hoogstamappelboom. Daarachter ligt een stuk smalspoor met een lorry, zoals die vroeger veel op grotere fruitteeltbedrijven voorkwamen.

Kinderen
Het Fruitteeltmuseum is kindvriendelijk en educatief van opzet. Met een speurtocht in museum en museumtuin gaan kinderen op ontdekkingstocht. In het jeugdatelier kunnen kinderen zich op een plezierige en leerzame wijze bezighouden.

Google Maps

Adres

Fruitteeltmuseum
Biezelingseweg 10
4421 PM Kapelle

Uitjes in de buurt

Muiden
Ticket vanaf € 65,00
Het MuiderslotHet Muiderslot
Haarlem
Ticket vanaf € 65,00
Het Dolhuys Het Dolhuys
Den Helder
MarinemuseumMarinemuseum
Amsterdam
Ticket vanaf € 65,00
RembrandthuisRembrandthuis

Reviews van Het Fruitteeltmuseum

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.