Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Hooghalen

In het Herinneringscentrum Kamp Westerbork wordt over het leven van slachtoffers en overlevenden van het kamp verteld. Persoonlijke verhalen in tentoonstellingen en films maken het verhaal van Westerbork ook voor kinderen toegankelijk. Filmbeelden uit 1944, een gedeeltelijk ingerichte barak, een uit de trein geworpen laatste afscheidsgroet, een grote maquette van het kamp, tekeningen van spelende kinderen geven een beeld en een gevoel van dit sprekende verleden.

Museum
De meer dan honderdduizend namen van de slachtoffers worden in het museum continu geprojecteerd. Naast tentoonstellingen worden er vele activiteiten in het museum georganiseerd. Te zien zijn bijzondere films over de geschiedenis van kamp Westerbork of mensen die er gevangen zaten. Medewerkers van het museum geven toelichting bij collectiestukken of houden lezingen. Ook voor kinderen zijn er speciale activiteiten.

Lezing
De laatste zondag van iedere maand is gereserveerd voor een lezing door een ooggetuige: iemand die vertelt over de eigen ervaringen in de Tweede Wereldoorlog. Vaak is de gastspreker een oud-gevangene van kamp Westerbork. Ook voormalig verzetsstrijders, onderduikers en mensen met een andere achtergrond komen aan het woord.

Rondleiding
Het verhaal van kamp Westerbork, verteld op de plek zelf. Dat staat centraal tijdens de rondleidingen, die in de vakantieperiodes (met uitzondering van de kerstvakantie) dagelijks worden verzorgd op het voormalig kampterrein. De rondleiding voert langs sporen, reconstructies en monumenten en begint om 14.00 uur bij de ingang van het kampterrein. In de vakantieperiode is er dagelijks een extra rondleiding om 12.00 uur. Deelname is gratis.

Google Maps

Adres

Herinneringscentrum Kamp Westerbork
Oosthalen 8
9414 TG Hooghalen

Uitjes in de buurt

Reviews van Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.