Haarlemmermeer museum

Hoofddorp

In het museum wandel je via de eerste droogmakingplannen door het polderlandschap naar het marktplein. Daar neem je een kijkje bij het café, de kerk, de bank en de school. Smid, timmerman en kruidenier hebben er hun nering. Ook de oorlogsjaren worden niet vergeten. De wandeling eindigt bij de polder van nu, bij Schiphol en de bedrijventerreinen.

Behalve vele historische objecten en werktuigen ziet en hoort de bezoeker in digitale fotoalbums diverse vele filmpjes en foto’s. Er is van alles te zien en ook te doen in het museum; van het melken van de koe en bellen naar de bank en smidse tot beklimmen van de verkeerstoren en licht maken op de fiets uit de Tweede wereldoorlog.

Ook leuk voor kinderen
Kinderen vinden hun weg door het museum met het klompendans-spel, of door naar elkaar te bellen vanuit de verkeerstoren naar de smederij. Ook kunnen luisteren naar een van de zenders op de 'verstopte' radio van de onderduikers in het Tweede Wereldoorloghuisje of met de fiets een licht te maken in het huisje en natuurlijk mogen ze Woutje de koe melken.

Kortom; voor jong en oud valt in de nieuwe, interactieve opstelling veel te beleven en te ontdekken!

Google Maps

Adres

Historisch Museum Haarlemmermeer
Bosweg 17
2131 LX Hoofddorp

Uitjes in de buurt

Amsterdam
Ticket vanaf € 21,00
Heineken ExperienceHeineken Experience
Amsterdam
Ticket vanaf € 65,00
Hortus BotanicusHortus Botanicus
Amstelveen
Bieden vanaf € 1,00
Cobra MuseumCobra Museum
Leeuwarden
VerzetsmuseumVerzetsmuseum
Amsterdam
VerzetsmuseumVerzetsmuseum

Reviews van Haarlemmermeer museum

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.