Frans Hals Museum

Haarlem

Het werk van Frans Hals was het ultieme bewijs dat Haarlem een vernieuwende rol speelde in de befaamde Nederlandse schilderkunst van de Gouden Eeuw. Het Frans Hals Museum is gevestigd in een schilderachtig monumentaal gebouw dat vanaf 1609 diende als tehuis voor oude mannen.

Het museum toont het grootste aantal portretten van Frans Hals, waaronder de unieke en wereldvermaarde Schuttersstukken en Regentenstukken. Daarnaast bezit het museum talloze topstukken van andere bekende Haarlemse kunstenaars als Leyster, Goltzius, Ruisdael en Saenredam.

Lunchcafe
In het museum is een sfeervol lunchcafé aanwezig. Tijdens je bezoek kun je er thee of koffie drinken met een stuk appeltaart, cake of muffin. Ook wordt er een kleine lunch geserveerd met heerlijk belegde broodjes, soep en quiches.

Kaartjes met korting voor Frans Hals Museum

I Amsterdam
De I Amsterdam City Card is een unieke manier om Amsterdam te ontdekken. Toegang tot meer dan 70 musea, het openbaar vervoer, een rondvaartboot en fiets huren.
Ticket vanaf € 65,00
Google Maps

Adres

Frans Hals Museum
Groot Heiligland 62
2011 ES Haarlem

Uitjes in de buurt

Reviews van Frans Hals Museum

9 January 2013

De tentoonstelling met verschillende kunstwerken zijn heel mooi en ruim opgezet. Het was een leuk museum om te bezoeken. Na één keer heb je het wel gezien…

Anoniem

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.