Flipje & Jam Museum

Tiel

In het museum staan herinneringen aan jamfabriek. De Betuwe, waar tussen 1885 en 1993 miljoenen potten jam en vruchtensappen zijn vervaardigd. Je vindt er een grote maquette van de fabriek en schitterende oude reclames met boegbeeld Flipje.

Al 70 jaar beleeft de vrolijke framboos avonturen met zijn vriendjes: de ondeugende Bertje Big, de altijd zorgzame jufffrouw Schaap, de ondeugende Jasper Aap en de goedmoedige Flapoor Olifant.

Herinneringen komen boven: de avonturenboekjes, de Flipposcoop en natuurlijk de onvergetelijke sleutelhangers.

Stil is het niet in het museum. Je hoort de jampotten ratelen op de lopende band, videofilms nemen je mee terug naar de jaren van toen en na een druk op de knop weet je alles over ‘de geboorte van Flipje’. Gezeten in oude veilingbankjes neemt een boeiende film je mee naar de romantische hoogstamboomgaarden van weleer. Hier groeide het fruit voor de Betuwejam.

Een voor twee
Het Flipje & Jam Museum is naast het Streekmuseum gevestigd en maakt deel uit van hetzelfde complex. Als bezoeker van het Flipje-museum heb je ook toegang tot het streekmuseum. De entreekaartjes zijn geldig voor beide musea.

Google Maps

Adres

Flipje & Jam Museum
Plein 48
4001 LJ Tiel

Uitjes in de buurt

Reviews van Flipje & Jam Museum

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.