Drents Museum

Assen

Het museum besteed ook regelmatig aandacht aan de drentse cultuurgeschiedenis. De groots opgezette bijzondere activiteiten zijn voor jong en oud altijd uiterst aantrekkelijk en de vaste collectie en het gebouw zelf zijn zonder meer een bezoekje waard!

Collectie
Naast de oorspronkelijke archeologische en historische collectie (o.a. veenvondsten, oudste boot ter wereld, stijlkamers, voorwerpen uit Drenthe) heeft het museum ook een prachtige collectie kunst en kunstnijverheid uit 1880-1940 onder zijn hoede, met werken van o.a. Chris Lebeau, Vincent van Gogh, Jan Eisenloeffel, Jan Toorop en Jan Sluijters.

Figuratieve kunst
Sinds enige decennia verzamelt en presenteert het Drents Museum ook hedendaagse figuratieve kunst. Deze verzameling (met werk van o.a. Henk Helmantel, Matthijs Roling, Barend Blankert en Berend Groen) omvat inmiddels vele honderden werken en is daarmee een van de belangrijkste collecties op dit gebied van Nederland.

Archeologische films
In een klein filmzaaltje bij de afdeling archeologie kun je zelf video’s opstarten. Onder andere is op film te zien hoe stenen gebruiksvoorwerpen werden vervaardigd en hoe de prehistorische mens die gebruikte bij het villen van dieren en het schoonmaken van huiden.

De OntdekkingsKamer ‘3000 opa’s geleden’
Voor kinderen heeft het Drents Museum een ongekend succesnummer: de OntdekkingsKamer ‘3000 opa’s geleden’. De prehistorie wordt er een spannend avontuur die ze niet snel vergeten. Vuur maken, graan malen, een hunebedsteen verplaatsen, een rendier aaien, z'n jas aantrekken, steenboren of iets proeven uit de snoeppot van een mammoetjager. De prehistorie voelen, ruiken en vooral doen. Dat kan allemaal in de OntdekkingsKamer. Een spannende plek voor kinderen tussen acht en veertien jaar.

Google Maps

Adres

Drents Museum
Brink 1
9401 HS Assen

Uitjes in de buurt

Reviews van Drents Museum

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.