Donkerbeleving

Nijmegen
MuZIEum
Ziekerstraat 6-B
6511LH Nijmegen

Hoe is het om blind of slechtziend te zijn? Dat ontdek je in het muZIEum helemaal zelf. Het muZIEum is namelijk niet zomaar een museum, maar een ervaringsmuseum waar je moet vertrouwen op je gehoor, reuk en tast. Hoe vind jij de weg als je niets ZIEt? 

Donkerbeleving “Op vakantie met …” 
Ga in onze nieuwste binnenbeleving op reis naar Parijs. Genietend van de smalle straatjes en de historie ontdek je de highlights van deze stad door te horen, ruiken en voelen. Je leest het goed: je ZIEt helemaal niets. Natuurlijk ga je niet alleen op pad. Je wordt begeleid door een blinde of slechtziende gids. Terwijl jij blind de stad van de liefde ontdekt, vertelt de gids over zijn of haar leven zonder (goed) zicht. Wie neem jij mee op deze bijzondere vakantie?

Donkerbeleving “Een dag uit het leven van …”
Het klinkt zo vanzelfsprekend: even je favoriete outfit uit de kast pakken, de lekkerste pot pindakaas pakken in de supermarkt of even snel de stad in voor een terrasje. Maar hoe is dat voor iemand die niet ziet? Stap in het pikkedonker, ontmoet je gids en ontdek het zelf in de donkerbeleving “Een dag uit het leven van …”.

Je bezoek nog leuker maken?
Een bezoek aan het muZIEum bestaat altijd uit één van de donkerbelevingen of Expeditie ribbelroute. Wil je jouw bezoek nog leuker maken? Lees hieronder hoe je dat kan doen:

  • Een proeverij waarbij je blind voelt, ruikt en proeft met het arrangement Kraak & smaak. 
  • Een gezellig kinderfeestje dat niet snel vergeten wordt!
  • Onzichtbaar inzicht, een spannend avontuur dat je in teamverband samen met je vrienden, familie of collega’s aangaat. Welk team wint de eerste prijs?
  • Een hapje en drankje bestellen in onze horecahoek!

Niet alleen leuk, maar ook maatschappelijk
Wist je dat slechts 30% van de blinden en slechtzienden in Nederland een baan heeft? Het muZIEum en alle bezoekers dragen bij aan een hogere werkgelegenheid. Een bezoek aan muZIEum betekent een leuk uitje voor de één en een baan voor de ander.

Bezoek de website >>

MuZIeum

    Reviews van Donkerbeleving

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.