Debatpodium Arminius

Rotterdam
Datum: 12-10-2022

Het Rotterdamse platform voor stadscultuur De Dépendance verwelkomt op woensdag 12 oktober de Amerikaanse Andrea Elliott in debatpodium Arminius. Elliott is onderzoeksjournalist bij de New York Times en won eerder dit jaar de gerenommeerde Pulitzer Prize voor haar recente boek ‘Invisible Child: Poverty, Survival & Hope in an American City’.

In dit bekroonde boek volgt Andrea Elliott acht ingrijpende jaren in het leven van het dakloze schoolmeisje Dasani Coates. Het verhaal van Coates is exemplarisch voor Amerika’s snelst groeiende stedelijke problemen: segregatie, armoede, racisme en ongelijkheid. Het boek toont de harde realiteit van dakloze kinderen in New York City en legt een laag van de samenleving bloot die maar al te vaak wordt genegeerd. Elliotts reportages leidden ertoe dat het stadsbestuur vierhonderd kinderen weghaalde uit de ondermaatse opvangcentra van New York.

De onzichtbaren
Wat kunnen we in Nederland leren van dit krachtige verhaal? Is dit ons voorland, nu de dakloosheid ook in Nederland de laatste jaren snel toeneemt? In Arminius analyseert en ontrafelt De Dépendance samen met Andrea Elliott, socioloog Bowen Paulle en stadsgeograaf Cody Hochstenbach de machtsstructuren en ongelijke systemen waarin ‘onzichtbaren’ zoals Dasani Coates vast komen te zitten en de impact die dit heeft op huishoudens en gemeenschappen. Ook zullen we praten over concrete oplossingen en beleid om de kloof te dichten.

Tickets
‘The Invisibles’ met Andrea Elliott, Bowen Paulle en Cody Hochstenbach vindt plaats op woensdag 12 oktober in debatpodium Arminius (Musuempark 3, Rotterdam). Tickets zijn nu te koop op de website van De Dépendance voor €10 of het gereduceerde tarief van €6 (voor studenten, werkzoekenden en iedereen jonger dan 26). De avond wordt gemodereerd door wetenschapsjournalist Geert Maarse. Het programma start om 20:00 uur en de voertaal is Engels.

Google Maps

Adres

De D├ępendance
Museumpark 3
3015CB Rotterdam

Uitjes in de buurt

Reviews van Debatpodium Arminius

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.